AFAD, Şırnak'ta yamaçtaki köylerde riskli kayaları dronla tespit etti - Son Dakika
Güncel

AFAD, Şırnak'ta yamaçtaki köylerde riskli kayaları dronla tespit etti

AFAD, Şırnak\'ta yamaçtaki köylerde riskli kayaları dronla tespit etti

Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, yamaçlardaki köylerin yakınlarında bulunan riskli kayaların koordinatlarını dronla belirledi.

03.02.2023 16:32  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, yamaçlardaki köylerin yakınlarında bulunan riskli kayaların koordinatlarını dronla belirledi.

AFAD ekipleri, İdil ilçesi Kentli ile Uludere ilçesi Işıkveren köylerinin yamaçlarında bulunan ve yerleşim yeri için risk oluşturan kayaların tespiti için çalışma başlattı.

Dronla yapılan çalışmada, bölgenin detaylı risk haritası çıkarılarak, kayaların büyüklüğü, yeri ve koordinatları belirlenip, gerekli analizlerle kaya düşme riskinin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muzaffer İşlek, yaptığı açıklamada, kayaların risk oluştuğunu düşündükleri köylerde dronla ön çalışma gerçekleştirdiklerini anlattı.

Yamaçlarda uzun süre durağanlığını koruyan blokların, aniden yüksek eğime sahip yamaçlardan düşerek yollar, tarihi yapılar, yerleşim yerleri ve altyapıda hasara neden olabileceğini belirten İşlek, böyle bir durumun ölüm ve yaralanmalara da yol açabildiğini ifade etti.

İşlek, "Oluşturulacak raporların ardından riskli kayaları kırıp yerleşim yerlerinden uzaklaştırmak veya çelik bariyer gibi metotlar uygulayarak sağlıklı bir ortam oluşturmak istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AFAD, Şırnak'ta yamaçtaki köylerde riskli kayaları dronla tespit etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    12:59 Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, bir iş yerinden çıkış yaptığı sırada durdurulan H.Ö'nün üzerinde ve evinde yapılan aramalarda uyuşturucu, uyuşturucu hap, hassas terazi ve silah fişeği ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

  • Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu: 'Belediyeyi borçsuz devraldık'
    12:59 Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu: 'Belediyeyi borçsuz devraldık'

    Ankara'da CHP'den Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Erdal Beşikçioğlu, AKP'li önceki başkan Enver Demirel'den belediyeyi borçsuz bir şekilde devraldıklarını söyledi. Beşikçioğlu, 'Bu manada şanslı belediyelerden biriyiz' dedi.

  • Ankara'da Otomobil Otobüs Durağına Çarptı: 3 Yaralı
    12:58 Ankara'da Otomobil Otobüs Durağına Çarptı: 3 Yaralı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, otobüs durağına çarptı. Kazada biri ağır olmak üzere toplam 3 kişi yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere nakledildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yozgat'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı
    12:58 Yozgat'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı

    Yozgat'ta yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada uyuşturucu madde ve kullanma aparatları ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden M.G. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, E.G. serbest bırakıldı.

  • Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yılını Kutluyor
    12:56 Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yılını Kutluyor

    Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nin 36. kuruluş yıldönümü kutlandı. Başkan Serkan Gürtürk, gazetecilerin kent kalkınmasında önemli rol oynadığını belirtti.

  • Domaniç Belediyesi Borçsuz Devredildi
    12:54 Domaniç Belediyesi Borçsuz Devredildi

    Domaniç önceki MHP'li Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, belediyeyi borçsuz ve hatta paralı devrettiğini ifade etti. CHP'li Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal da teşekkürlerini iletti.


Advertisement