Afad ve Umke Hayat Kurtarmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Afad ve Umke Hayat Kurtarmaya Devam Ediyor

Hafta başından bu yana bölgede etkili olan kar yağışı köylerde yaşayan vatandaşları mağdur etti.

20.02.2015 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hafta başından bu yana bölgede etkili olan kar yağışı köylerde yaşayan vatandaşları mağdur etti. AFAD ve UMKE ekipleri de mağdurların hayatını kurtarmaya devam ediyor.

Çatalzeytin'e bağlı ve 25 km mesafedeki Kaymazlar Köyü Dumanlar Mahallesi'nde yalnız başına yaşayan şeker hastası Hüseyin Yüksel (66) AFAD ve UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı. Saat 22.00'de ilçe merkezinden Çatalzeytin- Kastamonu karayolu üzerinde bulunan Kaymazlar Köyü Dumanlar yol ayrımına TIR dorsesinde getirilen snowtrack (kar kedisi), AFAD ve UMKE görevlileriyle 22.30'da Dumanlar Mahallesi'ne hareket etti. Saat 23.20'de şeker hastası Hüseyin Yüksel'e ulaşıldı. UMKE görevlileri, Yüksel'in ilk muayenesini ve şeker ölçümünü yaptılar. AFAD görevlileri köyde tek başına yaşayan 80 yaşındaki Şakir Sayan'a da erzak yardımında bulundu.

Hüseyin Yüksel "Hastalığım aniden gelişti. Önce Sayın Kaymakamımızı aradım. Sonra Özel İdare'yi aradım. Daha sonra 112'yi aradım. Şu an iyiyim devlet yanımızda. Devlet bizi yalnız bırakmaz. Şekerim düştü, biraz panik yaptım. Sizlerden ve devletten Allah razı olsun. Devletimize Allah zeval vermesin" dedi.

Dumanlar Mahallesi'nde Hüseyin Yüksel'in komşusu Şakir Sayan "1938 doğumluyum. Ana yaşım 80. Köyde tek başıma kalıyorum. Hanımım vefat etti. Çocuklarım var 1 kızım Çatalzeytin merkezde, 1 tanesi Karabük'te. Yiyecek sıkıntısı yaşıyorum. Kar altında kaldık. 2 metreye yakın kar var. Elektriğimiz yok. 5 hayvanım var, onların da yiyecekleri bitti. Ne yapalım artık bir şeyler yapacağım" şeklinde konuştu.

Saat 24.00'te Dumanlar yol ayrımına gelen ambulansla Yüksel Çatalzeytin İlçe Hastanesi'ne getirildi. Yüksel'in tedavisinin ardından Türkeli ilçesinde oturan kız kardeşinin yanına gideceği öğrenildi.

İlçede son yılların en ağır koşulları yaşanırken yüksek köylerde kar kalınlığı yer yer 2 metre'ye ulaştı. Kaymakamlık, Özel İdare ekipleri bütün imkanlarını seferber ederek çalışmalara devam ediyorlar. Erejisa ekipleri elektriği olmayan köylere elektrik vermek için Özel İdare ekipleri yolları açmak için çalışıyorlar.

Gece saat 03.30 sıralarında ilçeye bağlı Karacakaya köyünde rahatsızlanan Selma Eroğlu Kaymakamlığa ait 4*4 araçla kurtarılarak ilçe hastanesine ulaştırıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afad ve Umke Hayat Kurtarmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement