Afet İnan'dan Zekiriya Yürekli'ye Hediye Edilen Kahve Fincanı Belediye Bünyesine Geçti - Son Dakika
Güncel

Afet İnan'dan Zekiriya Yürekli'ye Hediye Edilen Kahve Fincanı Belediye Bünyesine Geçti

Afet İnan\'dan Zekiriya Yürekli\'ye Hediye Edilen Kahve Fincanı Belediye Bünyesine Geçti

KIRŞEHİR (İHA) – Gazeteci Saffet Yürekli'nin babasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan tarafından hediye edilen Atatürk'ün kahve içtiği fincan takımı, Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinin 99. yıl dönümü dolayısıyla, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye hediye edildi.

24.12.2018 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KIRŞEHİR (İHA) – Gazeteci Saffet Yürekli'nin babasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan tarafından hediye edilen Atatürk'ün kahve içtiği fincan takımı, Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinin 99. yıl dönümü dolayısıyla, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye hediye edildi.

Cacabey Meydanında yapılan çelenk sunumunun ardından Atatürk'ün Kırşehirlilere hitap ettiği yer olan Gazi Parkında düzenlenen törende Saffet Yürekli babası merhum Zekeriya Yürekli'den kalan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kahve içtiği fincan takımını Şehrül Emin Yaşar Bahçeci'ye hediye etti.

Yürekli ettiği hediye hakkında yaptığı açıklamada, " Atatürk'ün kullandığı kahve fincanlarından bir tanesi babamda idi. Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan tarafından Ankara Hasanoğlan Köy Esntütüsünde yaptığı bir ziyarette başarılı öğrencilere verdiği hediyelerden bir tanesi Afet İnan tarafından babama hediye edilmiş, babamın gözü gibi sakladığı hediyeyi bende babamın aziz hatırası adına Şehrül Emin Yaşar Bahçeci'ye muhafaza etmesi için teslim ettim. İnanıyorum ki, verdiğim hediye Kırşehir'in güzel bir tesisinde sergilenerek halka da açılacaktır."dedi.

Sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinin 99. yılı dolayısıyla mesaj yayımladığı program; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırşehir'li Gençler Derneği Anı Defterine yazdığı mektup'un okunması devam etti. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afet İnan'dan Zekiriya Yürekli'ye Hediye Edilen Kahve Fincanı Belediye Bünyesine Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement