Afet müdahale planı toplantısı yapıldı - Son Dakika
Güncel

Afet müdahale planı toplantısı yapıldı

Afet müdahale planı toplantısı yapıldı

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) toplantısı Vali Mehmet Emin Bilmez'in katılımıyla gerçekleştirildi.

03.08.2019 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) toplantısı Vali Mehmet Emin Bilmez'in katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Bilmez, her kurumun afet planını kendi içinde yapmasının önemine dikkat çekerek, önümüzdeki günlerde yapılacak bir tatbikatla Van'da afete müdahalede ne aşamada olduğunun ortaya çıkacağını söyledi.

Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğünde yapılan toplantıya Vali Mehmet Emin Bilmez, Vali Yardımcısı Sinan Aslan, AFAD İl Müdürü Osman Uçar, Van'daki kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Bilmez, Van'ın başta deprem olmak üzere birçok afetin yaşanabileceği bir bölgede bulunduğuna dikkat çekerek, afetlere müdahale konusunda çok ciddi planlamaların yapıldığını, ancak birçok kurumun bu planlamaların farkında olmadığını vurguladı. Afet sırasında ve sonrasında kurumlar arasında iyi bir koordinasyona ihtiyaç olduğunu ifade eden Vali Bilmez, "Bir afet durumunda sağlık nerde kriz merkezi kuracak, ulaştırma nasıl harekete geçecek, valilikte nerde toplanılacak, kriz merkezinde kimler görev alacak, hangi kurumda kim kendi biriminde nerde görev alacak buna ilişkin planlamalar var. İşte bu planlamaların eksiksiz uygulanması için özellikle iletişim kanallarının açık, iletişim bilgileri güncel ve hazır olmalı" dedi.

Afete müdahale konusunda yapılan planlamaların ne aşamada olduğunun belirlenmesi için tatbikatların büyük önem arz ettiğini belirten Vali Bilmez, "Önümüzdeki günlerde inşallah bir planlama tatbikatı yapacağız. Şimdi merkezden bazı yerlere alarm veriliyor 'İlinizde sel felaketi oldu, yangın oldu, deprem oldu' diye. Sizin bütün birimleri kaç saat içinde harekete geçirdiğiniz test ediliyor. Bizde bu tür tatbikatları yıl içerisinde birkaç kez yaparak her an afete hazır olduğumuzu göstermeliyiz. Bugün bu toplantıda da AFAD müdürümüz afet sırasında hangi kurumun ne görev yapacağını hatırlatacak. Bundan sonra her kurum da kendi içerisinde planlamasını yapıp alt yapısını harekete geçirecek. Çünkü bölgemizde 30 yılda bir ciddi depremler yaşanıyor. İlimiz dışında bölgemizin de koordinasyonuna destek sunmak zorundayız. Bu toplantımızın da temel amacı farkındalık ve önümüzdeki günlerde yapılacak tatbikatta her kurumun hazır olması. O tatbikat aynı zamanda bizim de karnemizi ortaya çıkaracak" şeklinde konuştu.

Daha sonra Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ile ilgili bilgi veren AFAD İl Müdürü Osman Uçar, TAMP'ın Türkiye'de yaşanabilecek afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri kapsadığını söyledi. Uçar, Van'daki müdahale planının; deprem, sel, heyelan, çığ, yangın, endüstriyel kazalar ve toplu nüfus hareketleri gibi afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerinin rollerini, görev ve sorumluluklarını içerdiğini ifade etti. Van'ın ve bölgenin ciddi fay hatları üzerinde bulunduğunu hatırlatan Uçar, "İlimizde ve bölgemizde deprem, sel, heyelan, yangın gibi çeşitli afet türleri yaşanıyor. Son olarak 2011 yılı Van depreminde 644 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 1966 kişinin yaralandığı, 40 binin üzerinde yapının hasara uğradığı ve milyarlarca maddi kayıp yaşandığı acı bir gerçektir. Oluşabilecek afet ve acil durumlara yerinde ve zamanında müdahale edebilmek, oluşacak can ve mal kaybını en aza indirmede oldukça önemlidir. Bu anlamda her kademedeki görevli personelin olay haberini alır almaz AFAD İl Müdürlüğümüzdeki kriz merkezinde toplanması çok önemlidir. Bu konuyla ilgili habersiz tatbikatlar İçişleri Bakanlığımızca zaman zaman çeşitli illerde yapılmakta ve ilimizde de her an böyle bir tatbikatın olabileceği bize bildirilmiştir. Yine afetlerde hızlı ve etkin bir koordinasyonun sağlanması için iletişim kanalları etkili bir şekilde kullanılacaktır" diye konuştu.

Toplantı, İl Müdürü Osman Uçar'ın AFAD ekipleri tarafından yapılan çalışmaların slaytlar eşliğinde sunumuyla son buldu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afet müdahale planı toplantısı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    21:23 Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Almus ilesine bağlı köy muhtarlarının katılımıyla Fatıma-Tüz Zehra Külliyesi Konferans Salonu'nda Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi ve Kaymakam Emre Çömen, yeni seçilenlerle birlikte ilçeye hizmet etmeye gayret göstereceklerini belirtti.

  • Sivas'ta düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    21:19 Sivas'ta düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Taha Akgül Spor Salonu'nda düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, güreşin Türk milleti için özel bir yere sahip olduğunu vurguladı. Şimşek, Sivas'ın 8 olimpiyat madalyası kazanan tek il olduğunu belirterek, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için 2 bin 298 lisanslı sporcuya ev sahipliği yaptığını ifade etti. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Kerim Salman ise Sivas'ın Türk güreşinde önemli bir şehir olduğunu ve 3 olimpiyat şampiyonu yetiştirdiğini söyledi. Eski olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık da organizasyonun adının verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, Sivas'ta uluslararası bir şampiyona düzenlenmesi için girişimde bulunacağını ifade etti.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor
    21:18 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa'yı konuk edeceği maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, ısınma ve pas çalışması yapıldıktan sonra geniş alandaki çift kale maçla antrenman tamamlandı. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • X Artık Ücretli Oluyor!
    21:09 X Artık Ücretli Oluyor!

    Popüler sosyal medya platformu X, yeni kullanıcılarından temel etkileşimler için ücret talep edeceğini duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapmak, yanıt vermek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, şirketin bot hesapları engelleme amacıyla aldığı bir önlem olarak açıklandı. Ancak kullanıcılar arasında bu ücretlendirme modeli tartışmalara neden oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.


Advertisement