'Afetlere Karşı Teyakkuzdayız' - Son Dakika
Güncel

'Afetlere Karşı Teyakkuzdayız'

\'Afetlere Karşı Teyakkuzdayız\'

Yıldırım Belediyesi Afet Yönetim Merkezi'nde incelemelerde bulunan Başkan İsmail Hakkı Edebali, 1999 yılında büyük can kayıplarına neden olan 17 Ağustos Gölcük ve 12 Kasım Düzce depremlerinin 19. yıl dönümünde, afetlerde kayıp riskini en aza indirmek için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı.

06.11.2018 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afet yönetim planını hazırlayarak yaşanması muhtemel felaketlerde can ve mal kayıplarını en aza indirmek için çalışmalarını yürüten Yıldırım Belediyesi'nde Başkan İsmail Hakkı Edebali, Mimarsinan Mahallesi'nde bulunan Afet Yönetim Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Olası afet durumlarında sevk ve idarenin tek noktadan yürütülmesine imkan tanıyan ve bünyesinde deprem izleme istasyonları, eğitim salonları bulunan merkezde, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının yanında deprem, sel, yangın ve lodos gibi beşeri ve insan kaynaklı olası afetlere karşı acil müdahale durumları yürütülüyor.

DONANIMLI ARAMA KURTARMA EKİBİ

Yıldırım Belediyesi olarak yaşanması muhtemel afetlere karşı oluşturdukları afet yönetim merkezi ve arama kurtarma ekibi ile teyakkuzda olduklarını vurgulayan Başkan Edebali, "Yoğun insan nüfusunun bulunduğu şehirlerimiz birer afet havuzu haline geldi. 17 Ağustos Gölcük ve 12 Kasım Düzce depremlerinin üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen, yaşanan acılar hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor. Gerek beşeri afetler, gerek insan kaynaklı afetlere karşı yerel yöneticiler olarak şehirlerimizin direncini artıracak hizmetler ve politikalar üretiyoruz. Belediyemiz bünyesinde yer alan, 20 kişilik uzman ve donanımlı personelden oluşan Yıldırım Arama Kurtarma ekibimiz, gerek Yıldırım'da gerek ise başka bölgelerde yaşanan afet anlarında süratle harekete geçerek olay mahalline kısa sürede ulaşıp afetle ilgili tedbir ve arama kurtarma çalışmalarını gerçekleştirebilecek bir kabiliyete sahip. Yıldırım Belediyesi Afet Yönetim Merkezi'nde ise Yıldırım'ın dört farklı noktasında yerleştirdiğimiz deprem izleme ve ölçüm istasyonlarımızda, olabilecek zemin hareketlerinin dijital ortamda verisini elde ediyoruz" dedi.

'ÇOCUKLARIMIZI BİLİNÇLENDİRİYORUZ'

Yıldırım'ın birinci derece deprem bölgesinde bulunması nedeniyle tatbikatlar ve eğitimler düzenleyerek hem hazırlıklı olduklarını hem de toplumda bilinç uyandırdıklarını belirten Başkan Edebali, "Yıldırım ilçemiz ve Bursa'mız konumu itibariyle Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunarak birinci derece deprem bölgeleri içerisinde yer alıyor. Depreme karşı zemin hareketlerini ölçen bir sistemimiz mevcut. Elbette yer kabuğunun çok altında gerçekleşen hareketleri önceden öngörme imkanı bulunmuyor. Sistemimiz yüzeyde olabilecek zemin hareketleri hakkında bize hem veri sağlıyor hem de zemin kaymaları ile ilgili bilgi veriyor. Afet yönetim merkezimiz, afet ölçüm istasyonlarımız ve arama kurtarma ekibimizle yaşanması muhtemel afetlere karşı hazırlıklı olan, sürekli tatbikatlar gerçekleştiren, düzenlediği eğitimlerle toplumsal bilinci geliştirme adına da çalışmalar yapan bir yerel yönetimiz. Özellikle diğer sivil toplum kuruluşları ile çocuklarımızın afetlere karşı bilinçlenmesi anlamında okullarımızda bilgilendirme amaçlı eğitimler düzenliyoruz" diye konuştu.

'AFET EYLEM PLANI HAZIR'

Afetlere hazırlık konusunda Yıldırım ilçesi olarak bir afet planı hazırladıklarını da hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, afet öncesi planların bu gibi durumlarda kayıpları en aza indireceğini söyledi. Başkan Edebali, öncelikli olarak tüm afetlere karşı şehri dirençli kılacak risk planı hazırladıklarını aktararak, "Afetlere hazırlık kapsamında Yıldırım ilçesi olarak bir afet planı hazırladık. Olası afet anlarında da kriz planlarını uygulamak adına tüm afet senaryolarına yönelik çözümlerimizi kriz merkezimizde yöneteceğiz. Yaşanmasını asla istemediğimiz olası bir felaketin Yıldırım'da gerçekleşmesi durumunda insanlarımızın toplanacağı acil buluşma noktaları, enkaz döküm alanları, acil müdahale ekiplerin bulunması gereken noktalar, geçici konut alanları, çadır ve konteyner alanları ile lojistik malzeme depoları afet yönetim planımız dâhilinde belirlendi. Afet Yönetim Merkezimiz, ilçemizin olası afet anında tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek önemli bir tesis" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Afetlere Karşı Teyakkuzdayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'ta deprem etkisiyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'ta deprem etkisiyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    EPDK, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.


Advertisement