Afgan Hükümet Güçleri 2 Günde 24 Taliban Militanı Öldürdü - Son Dakika
3.Sayfa

Afgan Hükümet Güçleri 2 Günde 24 Taliban Militanı Öldürdü

Afgan hükümet güçlerinin son 2 günde gerçekleştirdikleri baskınlarda en az 24 Taliban militanı öldürüldüğü kaydedildi.

05.12.2018 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afgan hükümet güçlerinin son 2 günde gerçekleştirdikleri baskınlarda en az 24 Taliban militanı öldürüldüğü kaydedildi.

Afgan güçleri son 2 günde 4 ayrı bölgede gerçekleştirdikleri baskınlarda 24 Taliban militanını öldürdü. Logar Vilayeti Hükümet Sözcüsü Hükümet Shahpor Ahmadzai, hükümet güçlerinin günün erken saatlerinde vilayetin başkenti Pul-e-Alam'da Taliban sığınaklarına gerçekleştirdikleri baskında 4 militanı öldürüldüğünü, 11 militanın ise sağ olarak ele geçirdiğini bildirdi. Ahmadzai, Taliban'ın iki önemli komutanı olan Mullah Mohammad Gul ve Mullah Azim'in de baskınlarda öldürüldüğünü belirtti.

Kuzey Bölgesi Ordu Sözcüsü Abdul Hadi Jamal, Taliban sığınaklarını hedef alan Afgan hükümet güçlerinin Salı gecesi Faryab vilayetinin Andkhoi ve Qurghan ilçelerinde Taliban'ın silahlı militanlarına baskın gerçekleştirdiğini kaydetti. Jamal, baskınlarda aralarında Taliban'ın önemli komutanlarından Qari Hamidullah ve yardımcısı Mistary Mahmoud olmak üzere 8 militanın öldürüldüğünü, 12 militanın da yaralı olarak ele geçirildiğini belirtti.

Bununla birlikte Gazne Vilayeti Vali Sözcüsü Aref Nuri, Afgan hükümet güçlerinin Khogiani ilçesinde bulunan Taliban güçlerine karşı yürütülen operasyonlarda 12 militanın öldürüldüğünü, 4 militanın ise yaralandığını ve 18 militanın da sağ olarak ele geçirildiğini bildirdi. Nuri, güvenlik güçlerinin kayıpları hakkında herhangi bir bilgi de vermedi. - KABİL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Afgan Hükümet Güçleri 2 Günde 24 Taliban Militanı Öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi
    19:03 Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan olaylara ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı'nın okunmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları üzerine müfettişler görevlendirildi. Diyarbakır Belediyesi'nin Türk bayrağını kaldırması sosyal medyada büyük tepki çekti.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.

  • Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı
    18:28 Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, izinsiz kazı yapıldığı tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye yönlendirilerek 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmaya teslim edildi.


Advertisement