Afgan Yetimler Artık Daha Mutlu - Son Dakika
Dünya

Afgan Yetimler Artık Daha Mutlu

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yetimhane müdürlüğüne atanan Seyid Haşimi, kendisi gibi yetim kalan çocukların eğitimi ve hayata daha iyi şartlarda hazırlanmaları için büyük çaba sarfediyor.

12.01.2012 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yetimhane müdürlüğüne atanan Seyid Haşimi, kendisi gibi yetim kalan çocukların eğitimi ve hayata daha iyi şartlarda hazırlanmaları için büyük çaba sarfediyor.

Kabil'deki yetimhanenin müdürlüğüne atanan 29 yaşındaki Seyid Haşimi, kişisel gayretleri sayesinde yetimhanede büyük değişiklikler yaparak, çocuklara ideal bir ortam hazırlamaya çalışıyor. Yetimhanenin 4-5 ay öncesine kadar bakımsızlık sebebiyle kötü bir durumda olduğunu söyleyen Haşimi, "Burası eskiden tamamen farklı görünüyordu. Bugün ise düzenli ve temiz" dedi.

Yetimhanedeki değişikliğin sadece binayla sınırlı olmadığını ifade eden Haşimi, aynı kaderi paylaştığı çocuklarla yakından ilgilendiğini ve tüm zamanını onları mutlu etmeye harcadığını belirtti. Bir yetim olarak zor yıllar geçirdiğini anlatan Haşimi, "Çocukluğum çok zor geçti. Nerede olurlarsa olsunlar, sıkıntı yaşayan insanlara yardım etmek istiyordum. Bu çocukların mutluluğu benim için her şeye değer" şeklinde konuştu.

Çocukların her türlü eğitim imkanına sahip olması için çeşitli girişimlerde bulunduktan sonra yetimhanede bir bilgisayar kursu açtıklarını belirten Haşimi, "Ayrıca İngilizce derslerim var. Eskiden bunlar yoktu. Şimdi her şeyimiz var" dedi.

Bir ders sırasında sınıfa giren Haşimi, öğretmenin de bir yetim olduğunu belirterek, "Afgan halkı böyle gençlerle gurur duymalı" dedi. Tüm bu değişimin devletin yardımıyla gerçekleştiğini vurgulayan Haşimi, "Yetimhaneye yoğun mesai harcayan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı ve ilgili müdürlük personeli bu değişimi mümkün kıldı" diye konuştu.

Bu arada çok kötü şartlarda çalıştırılan çocukları tespit ederek, gerekli yasal girişimlerde de bulunduklarını ifade eden Haşimi, bu çocukların haklarını savunduklarını söyledi. Haşimi, "Bir yetim olarak büyüdükten sonra üzerime düşen görevi yerine getirmek, Afganistan'daki diğer yetimlerle de ilgilenmek istiyorum" dedi. - KABİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Afgan Yetimler Artık Daha Mutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement