Afganistan'da Bombalı Saldırılar: 3 Ölü - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Bombalı Saldırılar: 3 Ölü

I Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab vilayetinin Hoca Sebzpoş ve Kaysar ilçelerinde düzenlenen bombalı saldırılarda 3 kişi hayatını kaybetti.

27.06.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEZAR-I Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab vilayetinin Hoca Sebzpoş ve Kaysar ilçelerinde düzenlenen bombalı saldırılarda 3 kişi hayatını kaybetti.

Faryab Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Said Masud Yakubi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taliban militanlarınca, sivil polis komutanı Nader Padişah'ın aracına yerleştirilen bombanın, Hoca Sebzpoş'un Dehenu köyünde uzaktan kumandayla patlatıldığını belirtti.

Saldırıda, araçta bulunan Nader Padişah ve bir çocuğunun hayatını kaybettiğini ifade eden Yakubi, komutanın eşiyle birlikte 3 kişinin de yaralandığını söyledi.

Yakubi, diğer yandan Kaysar'ın Eti Salek bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın, sivil polislerin devriye görevi yaptığı sırada uzaktan kumandayla patlatıldığını kaydetti.

Patlamada, bir polisin yaşamını yitirdiğini dile getiren Yakubi, 3 polisin de yaralandığını, yaralıların Faryab merkezindeki Afgan-Türk Dostluk Hastanesine kaldırıldığını vurguladı.

Saldırıyla ilgili Taliban'dan henüz bir açıklama yapılmadı.

Son günlerde ülkenin kuzeyinde etkinliğini arttıran Taliban örgütünün düzenlediği saldırılar sonucu onlarca sivil hayatını kaybederken güvenlik güçleri de örgüte karşı gerçekleştirdiği operasyonlarına devam ediyor. Son olarak Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde düzenlenen operasyonda 19 Taliban militanı öldürülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Bombalı Saldırılar: 3 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement