Afganistan'da Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah, 20 Temmuz'da yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde aday olacağını duyurdu.

20.01.2019 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah, 20 Temmuz'da yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde aday olacağını duyurdu.

Abdullah, adaylık kaydını yaptırmak için gittiği Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Raşid Dostum liderliğindeki Cümbüş-i Milli İslami Afganistan Partisi ve Afganistan Yüksek Barış Şurası Başkanı Muhammed Kerim Halili liderliğindeki Vahdet Afganistan Partisi ve Dışişleri Bakanı Selahuddin Rabbani liderliğindeki Cemiyet-i İslami Partisi ile ittifak kurarak adaylık başvurusu yaptığını söyledi.

İttifak olarak Afganistan'da başbakanlık sisteminden yana olduklarını ifade eden Abdullah, terör örgütlerinin de savaşı bırakarak seçim yoluyla haklarını arayabileceğini belirtti.

Abdullah, birinci yardımcısı olarak Cümbüş-i Milli İslami Afganistan Partisi'nden Enayatullah Babur Farahmand'i, ikinci yardımcısı olarak da Vahdet Afganistan Partisi'nden Asadullah Saadati'yi tanıttı.

20 Temmuz'da yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için şu ana kadar aralarında mevcut cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin eski güvenlik danışmanı Hanif Atmar ve Ahmed Şah Mesud'un kardeşi Ahmed Veli Mesud ile Hizb-i İslami Partisi lideri Gülbeddin Hikmetyar'ın da bulunduğu 12 kişi adaylığını açıkladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement