Afganistan'da ikinci TÖMER şubesi açıldı - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da ikinci TÖMER şubesi açıldı

Afganistan\'da ikinci TÖMER şubesi açıldı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Muhtar Kolejinin girişimi, Gazi Üniversitesinin desteğiyle "Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi" (TÖMER) açıldı.

12.11.2019 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Muhtar Kolejinin girişimi, Gazi Üniversitesinin desteğiyle "Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi" (TÖMER) açıldı.

Açılış törenine Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Afganistan Ülke Direktörü Şakir Voyvot, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Mehmet Kiraz, Muhtar Koleji Müdürü ve Dış İlişkiler Sorumlusu Enis Aksüt ve davetliler katıldı.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Ertuğrul, burada yaptığı konuşmada, Türkçe öğrenen gençlerin, Afganistan-Türkiye ilişkilerinin güçlenmesinde önemli rol oynayacağını söyledi.

Türkiye'nin, en büyük kalkınma yardımı yaptığı ülkenin Afganistan olduğunu dile getiren Ertuğrul, bu yardımların başında da eğitim geldiğini belirtti.

Büyükelçi Ertuğrul, eğitimin, bir ülkenin kalkınması için çok önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin, TİKA, TMV, Yunus Emre Enstitüsü ve diğer kuruluşlarıyla Afganistan'da birçok alanda yatırım yaptığını dile getiren Ertuğrul, Türkiye'nin bu yardımlarının gönülden gelerek yapıldığını vurguladı.

Ertuğrul, Afgan halkı arzu ettiği müddetçe Türkiye'nin desteğinin devam edeceğinin altını çizdi.

TÖMER'in ilk şubesi 2018'de ülkenin kuzeyindeki Mezarı Şerif kentinde açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da ikinci TÖMER şubesi açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement