Afganistan'da Karargâha Düzenlenen Saldırıda Ölenlerin Sayısı 100'ü Aştı - Son Dakika
Dünya
BBC

Afganistan'da Karargâha Düzenlenen Saldırıda Ölenlerin Sayısı 100'ü Aştı

Afganistan\'da Karargâha Düzenlenen Saldırıda Ölenlerin Sayısı 100\'ü Aştı

Afganistan'da bir ordu karargâhına dün düzenlenen saldırıda 100'den fazla askerin hayatını kaybettiği ya da yaralandığı açıklandı.

22.04.2017 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Mezar-ı Şerif şehrindeki ordu karargahına dün düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden ya da yaralanan asker sayısının 100'ü aştığını açıkladı. Reuters'a ismini vermeden konuşan bir yetkili ise, saldırıda en az 140 askerin hayatını kaybettiğini söyledi.

Saldırıyı Taliban üstlendi.

Ordu yetkilileri saldırıda Cuma namazından çıkan ya da kantinde oturan askerlerin hedef alındığını belirtti.

Saldırganların roket güdümlü el bombaları ve tüfekler kullandığı, bazılarının üzerlerindeki patlayıcı düzenekli yeleklerle intihar saldırısı düzenlediği belirtiliyor.

Saatlerce sürdüğü belirtilen çatışmalarda 10 Taliban militanı öldürüldü, bir tanesi gözaltına alındı.

Hedef alınan Afgan Ulusal Ordusu 209. Kolordu karargahının, son zamanlarda çatışmaların arttığı Kunduz Eyaleti'ni de içine alan ülkenin kuzeyindeki güvenliği sağlamaktan sorumlu olduğu belirtiliyor.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, bir yazılı açıklamayla saldırının üst düzey Taliban liderlerinin Afganistan'ın kuzeyinde öldürülmesine karşılık yapıldığını söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı saldırıyla ilgili bir kınama ve başsağlığı mesajı yayımladı.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Afganistan'da Karargâha Düzenlenen Saldırıda Ölenlerin Sayısı 100'ü Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

BBC

Advertisement