Afganistan'da Kız Öğrencilere Yönelik Kur'an Kursu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Kız Öğrencilere Yönelik Kur'an Kursu Açıldı

Afganistan\'da Kız Öğrencilere Yönelik Kur\'an Kursu Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından kız öğrencilere yönelik Kuran kursu Afganistan’ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde törenle açıldı.

21.10.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından kız öğrencilere yönelik Kuran kursu Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde törenle açıldı.

Kursun açılış töreninde Mezar-ı Şerif Büyükşehir Belediye Başkanı Muhammed Yunus Mukim, Belh Kadın İşleri Başkanı Şahla Hadid, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Koordinatör Yardımcısı Zeki Bulduk, Belh İl Şura vekilleri, TİKA yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Belh Kadın İşleri Başkanı Hadid, Afganistan ile Türkiye arasındaki dostluğun çok eskilere dayandığını bu dostluğun da artarak devam ettiğini iletti. Her iki ülkenin ortak değeri olan Mevlana'nın doğduğu bölgenin Belh ve öldüğü yerin de Türkiye'de olduğunu vurgulayan Başkan Hadid, böylece iki ülke dostluğunun ölmeyeceğini, bitmeyeceğini belirtti.

TİKA Koordinatörü Karadoğan da 2 ay önce temeli atılan Kuran kursunu, kısa bir süre içinde tamamlayarak öğrencilerin hizmetine sunulmasından büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti. Kuran-ı Kerim'in Allah'ın insanlığa gönderilen son ilahi kitap olduğunu ifade eden Karadoğan öğrencilere, "O yüzden sizler burada Kuran'ı öğrenerek aslında çok mübarek bir görevi ifa ediyorsunuz. Umut ediyorum ki burada öğrendiklerinizle kutsal kitabımızın içinde saklı olan mucizeleri daha iyi anlayacak ve ülkenize ailenize daha da faydalı bireyler olacaksınız" dedi.

Karadoğan, 100 metrekarelik alana inşa edilen ve 120 kız öğrencinin eğitim göreceği Kuran kursunda her türlü donanımın bulunduğunu aktardı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Kız Öğrencilere Yönelik Kur'an Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement