Afganistan'da Saldırılar - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Saldırılar

Taliban'ın Faryab ve Cevizcan'da düzenlediği saldırılarda 9 kişi öldü.

05.02.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab ve Cevizcan vilayetlerinde Taliban militanları tarafından düzenlenen iki ayrı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti.

Faryab Emniyet Amiri Muhammad Naim Anderabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada Taliban militanlarının sabah saatlerinde Şirin Tagab ilçesine bağlı Kohi Sayad, Kotal Gorzad ve Feyzabad bölgelerindeki polis karakollarına eş zamanlı saldırı düzenlediğini belirtti.

Saldırının ardından çıkan çatışmalarda 7 militanın öldürüldüğünü kaydeden Anderabi, 3 polis ile 10 militanın da yaralandığını söyledi.

Cevizcan Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Abdulmennan Raufi, Faizabad ilçesine bağlı Gurcak bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın üst düzey polis yetkilisi Kumandan Cavid'in aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldığını açıkladı.

Raufi, saldırıda Cavid ile bir korumasının yaşamını yitirdiğini, 2 korumasının da yaralandığını aktardı.

Bu arada Belh Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Şir Can Durani, Taliban militanların Çemtal ilçesindeki polis karakoluna saldırmasının ardından çıkan çatışmada 10 militanla bir polisin yaralandığını söyledi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise saldırıları üstlenerek Faizabad'daki patlamada Cavid ile 3 korumasının ve Çemtal'daki saldırıda da 5 polisin öldüğünü ileri sürdü. - Belh

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement