Afganistan'da Taliban'a Yönelik Operasyonlar - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Taliban'a Yönelik Operasyonlar

Afganistan'da Faryab kentinin Gurzivan ilçesinde yürütülen operasyonlarda 16 günde 200'ün üzerinde Taliban militanının öldürüldüğü belirtildi.

28.04.2016 22:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'da Faryab kentinin Gurzivan ilçesinde yürütülen operasyonlarda 16 günde 200'ün üzerinde Taliban militanının öldürüldüğü belirtildi.

Afganistan Devlet Başkanı Yardımcısı General Abdul Raşit Dostum'un, ülkenin kuzeyindeki Faryab, Şebirgan ve Seripul kentlerinde Taliban'a yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonları yönettiği ifade edildi.

Faryab kentinin, 6 aydır örgütün kontrolünde olan Gurzivan ilçesinde Afgan güvenlik güçleri ve Dostum'a bağlı ekipler tarafından 16 gündür devam eden operasyon sonucunda ilçenin tüm köylerinin Taliban'dan arındırıldığı bildirildi.

Faryab Emniyet Müdürü Mir Aka Andarabi, Gurzivan ilçesinde Tagabşan bölgesindeki savaş cephesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Gurzivan ilçesinde, Devlet Başkanı Yardımcısı Dostum'un yönetimindeki Taliban'a yönelik operasyonda 16 günde 200'ün üzerinde Taliban militanının öldürüldüğünü söyledi.

Andarabi, "Operasyon sonucunda Gurzivan ilçesindeki tüm köyler Taliban'dan temizlendi. İlçenin bazı kırsal bölgelerinde Taliban'a yönelik operasyon hala devam ediyor, Taliban ilçeden tamamen temizlenene kadar operasyon sürecek" şeklinde konuştu.

Faryab kentindeki Afgan Ordusu Sorumlusu General Sahidad Kaptan ise Gurzivan ilçesindeki operasyona Afgan hava kuvvetlerinin de Dostum'un talimatıyla düzenli şekilde destek verdiğini ifade ederek, Taliban'a ağır darbe vurduklarını kaydetti.

Kaptan, bölge halkının operasyondan memnun olduğunu ve Afgan güçlerine destek verdiğini belirtti.

Ortaokul ikinci sınıfta olan Hudaberdi, köylerinin Taliban'ın kontrolünde olması ve bölgede devam eden çatışmalardan dolayı okula gidemediğini belirterek, Afgan hükümetinden okula gidebilmek için güvenlik sağlamalarını istedi.

Devlet Başkanı Yardımcısı Dostum'un, daha önce Cevizcan kentinde yönettiği askeri operasyonda, kentin tüm ilçeleri Taliban'dan arındırılmıştı.

Yaklaşık 8 ay önce de Abdul Raşit Dostum ülkenin kuzeyindeki Faryab, Seripul ve Cevizcan kentlerinde Taliban'a karşı bizzat kendisi operasyon düzenlemiş ve cepheye gitmişti. Dostum'un Taliban'dan temizlediği bölgelerin birçoğu geçen aylarda tekrar örgütün eline geçmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Taliban'a Yönelik Operasyonlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement