Afganistan İçin Uluslararası Temas Grubu, İstanbul'da Toplanıyor - Son Dakika
Güncel

Afganistan İçin Uluslararası Temas Grubu, İstanbul'da Toplanıyor

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan için Uluslararası Temas Grubu İstanbul Toplantısı hakkında açıklama yaparak, grubun toplantısının 5 Haziran günü İstanbul'da gerçekleştirileceğini duyurdu.

04.06.2016 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan için Uluslararası Temas Grubu İstanbul Toplantısı hakkında açıklama yaparak, grubun toplantısının 5 Haziran günü İstanbul'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Afganistan'da barış ve istikrarın tesisine yönelik uluslararası çabaların eşgüdümünün yapıldığı temel platform olarak 2009 yılında ihdas edilmiş olan Afganistan için Uluslararası Temas Grubu'nun müteakip toplantısı İstanbul'da 5 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Çalışmalarını 50'ye yakın ülke ve uluslararası, bölgesel kuruluşun katılımıyla yürüten Uluslararası Temas Grubu, 2012 yılının ardından bir kez daha Türkiye'nin ev sahipliğinde toplanmış olacak.

Açıklamada ayrıca Afganistan konusunda önemli kararların alınması beklenen Varşova'da düzenlenecek NATO Zirvesi ile Brüksel'de gerçekleştirilecek Afganistan Konferansı öncesinde yapılacak Uluslararası Temas Grubu'nun bu toplantısında Afganistan'daki reform süreci, güvenlik durumu, Barış ve Uzlaşı Süreci ile bölgesel işbirliği konularının ele alınmasının öngörüldüğü belirtildi. Öte yandan uluslararası toplumun, kritik bir dönemden geçen Afganistan'a yönelik desteğinin devam etmesinden memnuniyet duyduğu vurgulanan Türkiye'nin, Afganistan'ın güvenliği ve kalkınmasına yönelik katkılarını ikili ve çok taraflı platformlarda sürdüreceği kaydedildi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afganistan İçin Uluslararası Temas Grubu, İstanbul'da Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement