Afganistan Türk Dostluk Haftası Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Afganistan Türk Dostluk Haftası Etkinlikleri Başladı

Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nce düzenlenen Türk Afgan Dostluk haftası etkinlikleri büyükelçilik bahçesinde düzenlenen açık hava kahvaltısı ile başladı.

27.02.2016 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nce düzenlenen Türk Afgan Dostluk haftası etkinlikleri büyükelçilik bahçesinde düzenlenen açık hava kahvaltısı ile başladı. Düzenlenen açılış etkinliğinde hazırlanan Türkmen çadırı, geleneksel kıyafetleri ile Türkmenlerle halk ezgileri, semaverde kaynayan Türk çayı, geleneksel Türk kahvaltısı, Afganistan'da görev yapan yabancı misyon temsilcileri tarafından büyük ilgi ile karşılandı.

Türkiye'nin Kabil büyükelçisi Ali Sait Akın açılış etkinliğin açılış konuşmasında Türkiye ve Afganistan arasındaki köklü ilişkileri 2016 yılında daha ileriye taşıyacak adımlar atacaklarını ifade ederek "iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini ifade etmeme gerek yok bu ilişkinin ne kadar derin ve köklü olduğunu her iki ülke insanı derinden hissetmekte ve bilmektedir." şeklinde konuştu.

Açılış konuşması ardından 200'e yakın davetli Türkmen halk ezgileri eşliğinde açık havada geleneksel Türk kahvaltısı ve semaverde çayla etkinliğin tadını çıkardı. Etkinlik çerçevesinde Afgan gençleri modern müzik ve geleneksel halk ezgilerinden oluşan bir küçük konserde verdi.

Etkinlikler hafta boyunca sergi ve panellerle devam ederken etkinliğinin son gününde sanatçı Hülya Polat'ın katılacağı bir kapanış konseri verilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afganistan Türk Dostluk Haftası Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement