Afganistanlı Öğretmenlere Formasyon Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Afganistanlı Öğretmenlere Formasyon Eğitimi

Afganistanlı Öğretmenlere Formasyon Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı katkılarıyla Belh Vilayetine bağlı ilçelerde görev yapan 60 öğretmene eğitim formasyonu kazandırılması kapsamında Türkiye’den gelen akademisyenler tarafından Mezar-ı Şerif ilinde bulunan Belh Eğitim Müdürlüğünde formasyon eğitim programı düzenlendi.

06.05.2014 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı katkılarıyla Belh Vilayetine bağlı ilçelerde görev yapan 60 öğretmene eğitim formasyonu kazandırılması kapsamında Türkiye'den gelen akademisyenler tarafından Mezar-ı Şerif ilinde bulunan Belh Eğitim Müdürlüğünde formasyon eğitim programı düzenlendi.

TİKA Afganistan'da eğitim alanındaki faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Afganistan'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam eden TİKA'nın katkılarıyla, Belh vilayetine bağlı ilçelerde görev yapan 60 öğretmene eğitim formasyonu kazandırılması amacıyla Türkiye'den gelen akademisyenler tarafından Mezar-ı Şerif ilinde bulunan Belh Eğitim Müdürlüğünde formasyon eğitim programı düzenlendi.

Türkiye'den Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Bayram Özer ve araştırma görevlisi Esat Şanlı tarafından Belh Vilayetinde görev yapan öğretmenlere, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme-değerlendirme, rehberlik ve danışma hizmetleri konularında eğitim verildi. TİKA'nın katkılarıyla düzenlenen söz konusu eğitim programında katılımcılara, eğitim formasyonu kazandırılması yoluyla, eğitim sektöründe kendi kendine yetebilir insan gücünün yetiştirilmesine ve eğitim kalitesinin artırılmasına katkı sağlanması amaçlandı.

Belh Vilayeti Milli Eğitim Müdürü Kays Mehir Ayin eğitim programının düzenlenmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyetine Afganistan'a her alanda yapmış olduğu desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, özellikle eğitim alanında yapılan yardımların kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Belh Vilayeti Milli Eğitim Müdürü Ayin, TİKA'nın sadece okul yapmakla kalmayıp okullarda ders veren öğretmenlerin mesleki açıdan da gelişmeleri için düzenlemiş olduğu bu eğitim projeleriyle Afganistan eğitimine çok büyük katkıda bulunduğunu söyledi.

Türkiye Mezar-i Şerif Başkonsolosu Güneş Yeşildağ da Türkiye ile Afganistan'ın arasında ayrım görmediklerini, Afgan halkının, Türk halkının kardeşi olduğunu kaydetti. Kardeş ülkenin dayanışma içinde olduğunu ifade eden Türkiye Mezar-i Şerif Başkonsolosu Yeşildağ, bu dayanışmanın sonsuza kadar süreceğini belirterek, "Bizim çabalarımızın temelinde Afganistan'ın geleceğinin aydınlık olacağı inancı vardır" dedi.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan ise, Afganistan'ın sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak için, insan kaynaklarının geliştirilmesine ve kurumsal kapasitelerin artırılmasını yönelik projelerin büyük önem arz ettiğini söyledi. TİKA'nın bu doğrultuda Cevizcan ve Sarıpul Vilayetlerinde Cevizcan İl İmar Ekibiyle birlikte eğitim ve tarım alanında kapasite geliştirmeye yönelik birçok proje gerçekleştirdiğini ifade eden TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Karadoğan, benzer projelerin bundan sonra Belh Vilayetinde de eğitim müdürlüğünün talepleri doğrultusunda devam edeceğini kaydetti.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Karadoğan derslerin verildiği Belh Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunun TİKA tarafından tadilat edilerek Türkiye'den getirilen malzemelerle 160 kişilik modern bir konferans salonu haline getirildiğini de sözlerine ekledi. Eğitim programının tamamlanmasının ardından katılımcılara sertifikaları verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afganistanlı Öğretmenlere Formasyon Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement