Afiş, Fotoğraf ve Kısa Film Yarışmasının Ödülleri Verildi - Son Dakika
Kültür Sanat

Afiş, Fotoğraf ve Kısa Film Yarışmasının Ödülleri Verildi

Afiş, Fotoğraf ve Kısa Film Yarışmasının Ödülleri Verildi

"Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" isimli ulusal afiş, fotoğraf ve kısa film yarışmasının ödülleri törenle verildi.

16.10.2012 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için gerçekleştirdiği "Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" isimli ulusal afiş, fotoğraf ve kısa film yarışmasının ödülleri törenle verildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir sevgi ve huzur toplumunu oluşturmanın herkesin en başta gelen görevi olması gerektiğini belirterek, insan onurunu zedeleyen her olaya açıkça karşı durmak, bunun giderilmesi için mücadele vermek gerektiğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Konya'daki sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürüttüğü "Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" çalışmaları kapsamında yapılan ulusal afiş, fotoğraf ve kısa film yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda gerçekleştirilen törene AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, İlhan Yerlikaya, Cem Zorlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hasibe Özlem Çepni, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sinema oyuncuları, gazeteci-yazarlar, öğrenciler ve yarışmacılar katıldı.

SEVGİ VE HUZUR TOPLUMU OLUŞTURMALIYIZ

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hazreti Mevlana'nın "Şu topraklara sevgiden başka tohum ekmeyiz" sözüne işaret ederek, zaman zaman bu ifadenin dışına çıkıldığını, ekilen sevgi tohumlarının yerine dikenlerin çıktığını söyledi. Bir sevgi ve huzur toplumunu oluşturmanın herkesin en başta gelen görevi olması gerektiğini dile getiren Başkan Akyürek, şehrin ve ülkenin imarını gerçekleştirirken; insanların mutluluğunu sağlamanın da onlar kadar önemli olduğunu vurguladı.

YARIŞMAYA KATKI SAĞLAYANLAR MAZLUMLARIN YANINDA YER ALDI

İnsan onurunu zedeleyen her olaya açıkça karşı durmak, bunun giderilmesi için mücadele vermek, toplumu eğitmek gerektiğini dile getiren Başkan Akyürek, bu tür çalışmalarla amaca ulaşmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

Afiş, kısa film ve fotoğraf yarışmasına katılan 952 eserin tamamının ödülü hak ettiğini, bu sosyal yaranın çözümüne katkı yaptığını belirten Başkan Akyürek, çalışmaya destek veren herkesin mazlumların yanında yer aldığını ifade etti.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da, kadının Türk toplumundaki yerinin önemine dikkat çekerek, insanlıktan soyunmuş hayvanlara ait bir davranışla şiddet gerçekleştirenler olduğunu, şiddet kime karşı uygulanırsa uygulansın karşı çıkmak gerektiğini de ifade etti.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından afiş, fotoğraf ve kısa film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra jüri üyelerine teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.

Program, yarışmada dereceye giren eserlerin yer aldığı serginin gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Afiş, Fotoğraf ve Kısa Film Yarışmasının Ödülleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement