Böylesi filmlerde olur! Futbolcu olmak için gelip dolandırıldılar - Son Dakika
Spor

Böylesi filmlerde olur! Futbolcu olmak için gelip dolandırıldılar

Kuzey Afrika uyruklu 26 genç, Türkiye'ye futbolcu olmak vaadiyle getirilerek dolandırıldı. Kişi başı 1500'er euro veren gençler, Esenyurt'ta bir evde terk edilince dolandırıldıklarını anladılar. Polise başvuran Afrikalı gençler, yetkililerden yardım bekliyor.

11.12.2019 09:21  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filmleri konu olacak dolandırıcılık hikayesi İstanbul Esenyurt'ta yaşandı. Kuzey Afrika'nın çeşitli ülkelerinden amatör futbol oynayan gençlere sosyal medya üzerinden ulaşan bir dolandırıcı, " Türkiye'de büyük takımlarda oynatma vaadiyle" gençleri kandırdı. Afrikalı gençleri Türkiye'ye getiren dolandırıcı, Esenyurt'ta kiraladığı eve balık istifi doldurduğu 26 futbolcu adayı genci ortada bırakarak kayboldu.

26 futbolcu adayından 1500'er Euro alan dolandırıcının, daha önce aynı yöntemle çeşitli ülke vatandaşlarını da ağına düşürdüğü öğrenildi. Türkiye'de büyük takımlarda top oynama hayaliyle gelen gençler ise dolandırıldıklarını anlayınca polise başvurdu.

Böylesi filmlerde olur! Futbolcu olmak için gelip dolandırıldılar

"26 KİŞİDEN 39 BİN EURO"

Dolandırılan gençleri yol ortasında görüp yardım etmek isteyen Muhammet Ali Işık, yaşananları İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Gençlerin Kuzey Afrika ülkelerinden geldiğini söyleyen Işık, "Kendileri lisanslı futbolcular. Resmi yollarla Türkiye'ye Tunus'tan, Fas'tan, Cezayir'den gelmişler. Sanırım Türkiye'de Irak vatandaşı olduğunu söyledikleri bir şahıs bir organizasyon düzenlemiş. Bunlara da elimde gördüğünüz, sözleşme tarzında bu belgeleri vermişler. Bu sözleşmeyle de bunlar gelmişler, herhalde bir organizasyon vadetmişler, belki bir futbol altyapı seçimleri gibi düşünebiliriz. Toplamda 26 kişi var bu listede. Her birinden 1500 Euro para almışlar. Şimdi bu edebe, iz'ana sığacak bir davranış değil. Bu arkadaşlar, özellikle Arap ülkelerinden Türkiye'ye gelen kardeşlerimiz Türkiye'yi 'baba' konumunda gördükleri için güven içinde Türkiye'ye geliyorlar. Tunus'tan, Fas'tan, Cezayir'den gelmişler. Bu arkadaşlar Tunus, Fas, Cezayir, gelmiş bu arkadaşlar. Bunun dışında başka arkadaşlar da var, şu listede zaten isimleri var. Mevzu bu. İlgili savcılık departmanının da gerekli işlemleri yapmasını istirham ederiz çünkü bu çocuklar mağdur edilmiş" diye konuştu.

"BİZİM AMACIMIZ TÜRKİYE'DE TOP OYNAMAKTI"

Fas vatandaşı Yassin Oussama, Türkiye'ye büyük umutlarla geldiğini söyleyerek, "Türkiye'ye gelirken bizimle bu sözleşmeyi yapan şahıs, Türkiye'de futbol oynama vadinde bulundu. Malum futbolcular zaten bir umut arayışındadır. Türkiye umut kapımızdı. Bu Arap ülkelerinde de genellikle daha fazla. Bu dolandırıcı şahıs biz Türkiye'ye gelmeden önce bizden para istedi. Biz bu adama 1500 Euro yolladık ve buraya geldiğimizde bazı belgelere zorla imza attırdılar. Bizim amacımız Türkiye'de iyi takımlarda top oynamaktı. Daha sonra bizi bir eve götürüp bıraktı ve haber alamadık. Şimdi Esenyurt'ta bir evde arkadaşlarımla kalıyoruz. Bu konuya bir çözüm bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Böylesi filmlerde olur! Futbolcu olmak için gelip dolandırıldılar
Böylesi filmlerde olur! Futbolcu olmak için gelip dolandırıldılar
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Böylesi filmlerde olur! Futbolcu olmak için gelip dolandırıldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • dertli: ülkemize göçmen kuşlar bile hava şartlarından bu kadar rahat gelemiyor bunlar nasıl geliyor sınır herkese açıldı herhalde kontrol falan yok 11 1 Yanıtla
  • Yazık ülkeme : Ülkeye girmek bu kadar basit pasaport u alan geliyor 6 1 Yanıtla
  • andsmero: galatasaray alır bunları 4 3 Yanıtla
  • max: vizeyi nasıl alıyolar bu kadar kolay 5 1 Yanıtla
  • Manderesso: Kesin gs linin biri senin çerçeveni dağıttı,tadından adını ağzından bırakamıyorsun kadın düşmanı yobaz TC düşmanı ve GS düşmanı. Her yorumunda bunlara çatıyor cahil trol yobaz. 3 1
  • Manderesso: Kesin gs linin biri senin çerçeveni dağıttı,tadından adını ağzından bırakamıyorsun kadın düşmanı yobaz TC düşmanı ve GS düşmanı. Her yorumunda bunlara çatıyor cahil trol yobaz. 1 1
  • Manderesso: Kesin gs linin biri senin çerçeveni dağıttı,tadından adını ağzından bırakamıyorsun kadın düşmanı yobaz TC düşmanı ve GS düşmanı. Her yorumunda bunlara çatıyor cahil trol yobaz. 1 1
  • Manderesso: Kesin gs linin biri senin çerçeveni dağıttı,tadından adını ağzından bırakamıyorsun kadın düşmanı yobaz TC düşmanı ve GS düşmanı. Her yorumunda bunlara çatıyor cahil trol yobaz. 1 1
  • celal gökalp: hepside karabük e gelsin inanın karabüksporda oynayan futbolcu pabulcularından daha iyi oynarlar belki takımı ligde tutarlar hemen gelin karabüke yarın 1 0 Yanıtla
  • Halil45: Al sana çukura figuran 1 0 Yanıtla
  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım
    23:45 Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım

    Fenerbahçe'de geçmişte forma giyen Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, maç sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Korkmaz, ''Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil'' dedi.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:05 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu
    22:46 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu

    Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye, kadınlarda şampiyonluğu elde etti. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci oldu. Turnuva serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalarla sona erdi. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci oldu. Kadınlarda madalya kazanan sporcular da açıklandı.


Advertisement