Afrika'dan Gelen Eğitimcilerin Vali Sodan'ı Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Afrika'dan Gelen Eğitimcilerin Vali Sodan'ı Ziyareti

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen Afrika'nın en küçük devletlerinden olan Orta Afrika Cumhuriyeti Türk Koleji öğretmenleri Vali Ramazan Sodan'ı ziyaret etti.

21.06.2011 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkçenin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen Orta Afrika Cumhuriyeti Türk Koleji öğretmenlerinden Ebubekir Ali, Ahmet Hasan ve Okul Müdürü Yaşar Sağınç, Adıyaman'ın tanınmış iş adamlarından Ahmet Adıyaman ile birlikte Vali Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret etti.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına katılmak üzere bir grup öğrenci ve öğretmenlerle birlikte Türkiye'ye geldiklerini ve bu kapsamda Adıyaman'a da gelerek Vali Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret etmek istediklerini belirten Orta Afrika Cumhuriyeti Türk Koleji Müdürü Yaşar Sağınç burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Orta Afrika Cumhuriyeti'nden getirdiğimiz öğrencilerimizi Ankara Kızılcahamam'da Olimpiyat komitesine teslim ettik ve öğretmenlerimizle birlikte Güneydoğu Bölgesi'ne bir gezi düzenleyerek buradaki tarihi ve turistik yerler ile inanç merkezlerini gezmek istedik. "

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin coğrafi, demografi ve siyasi yapısı ile ilgili bilgiler de veren Türk Koleji Müdürü Sağınç, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin, Afrika'nın ortasından, Çat, Sudan ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile komşu bir ülke olduğunu, yaklaşık 5 milyon nüfusa sahip olduğunu ve 2004 yılından bu yana Türk Bayrağını bu ülkede dalgalandırdıklarını belirtti.

Türkiye'yi ve Adıyaman'ı çok beğendiklerini, buranın manevi ve kültürel bir yer olduğunu dile getiren Orta Afrika Cumhuriyeti Türk Koleji Öğretmenlerinden Ebubekir Ali ve Ahmet Hasan ise herkesin mutlaka buraları ziyaret etmesi gerektiğini belirterek, buranın tarihi ve kültürel yerlerini gezip görmekten çok mutlu olacaklarını söylediler.

Afrikalı misafirlerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ramazan Sodan ise konuklara Adıyaman'ın sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgi vererek, Adıyaman'ın tarih ve kültür kenti olduğunu, bugüne kadar gelmiş geçmiş 21 medeniyete ev sahipliği yaptığını ve bu medeniyetlerin izlerini taşıyan 170 dolayında tarihi, kültürel ve doğal mirasın bulunduğu çok önemli bir açık hava müzesi konumunda olduğunu dile getirdi.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afrika'dan Gelen Eğitimcilerin Vali Sodan'ı Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement