Afrika Kıtası Büyükelçileri, Uşak'ta - Son Dakika
Güncel

Afrika Kıtası Büyükelçileri, Uşak'ta

TBMM Ruanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, Uşak'a gelen Afrika kıtasındaki 21 ülkenin büyükelçilerine seslenerek, "FETÖ'nün ülkemizde yapmak istediği hain planları sizlerin ülkelerinde de gerçekleştirebilir.

27.10.2017 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Ruanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, Uşak'a gelen Afrika kıtasındaki 21 ülkenin büyükelçilerine seslenerek, "FETÖ'nün ülkemizde yapmak istediği hain planları sizlerin ülkelerinde de gerçekleştirebilir. FETÖ ülkeniz için de tehdit." dedi.

TBMM Ruanda Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun daveti üzerine Uşak'a gelen Afrika kıtasındaki 21 ülkenin büyükelçileri Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nda (UTSO) düzenlenen ekonomik iş birliği toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TBMM Ruanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç Türkiye'nin Afrika ülkeleriyle dostane ilişkiler kurarak "kazan kazan" stratejisi ile hareket ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edroğan'ın bölge ülkelerine büyük önem verdiğini aktaran Tunç, Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında siyasi, ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin her geçen gün biraz daha güçlendiğini vurguladı.

Büyükelçileri iki gün boyunca ağırlayacaklarını bildiren Tunç, şöyle konuştu:

"FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen ardından Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza beni ziyaret ederek bana 'biz dostuz, sizin yanınızdayız' dedi. Hemen ardından Ruanda ülkelerindeki FETÖ okullarını kapattı, kendilerine teşekkür ediyorum. Biz FETÖ'nün Afrika'da güçlü olduğunu biliyoruz. Afrikadan ilimize gelen dostlarımıza bir uyarıda bulunmak istiyorum. FETÖ'nün ülkemizde yapmak istediği hain planlarını ülkenizde gerçekleştirebilir. FETÖ ülkeniz için de tehdit. Bu nedenle lütfen uyarılarımızı dikkate alın."

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ise ülkeleri ile ekonomik iş birliğinin önemine değindi.

UTSO Başkanı Selim Kandemir, Afrika ülkeleriyle tiraci ilişkileri geliştirmek istediklerini vurgulayarak, kentin potansiyeline ilişkin bilgi verdi.

Toplantıya katılan büyükelçiler de kendilerini tanıtarak, kısa birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afrika Kıtası Büyükelçileri, Uşak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement