Afrika Uluslar Kupası Rehberi: B Grubu - Son Dakika
Spor

Afrika Uluslar Kupası Rehberi: B Grubu

Konuk yazarlarımızdan Sargın Tekşal, Afrika Uluslar Kupası B Grubu’nu mercek altına aldı.

17.01.2015 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşil Burun Adaları

Teknik Direktör: Rui Aguas

Başarılar:

FIFA Sıralaması: 40

Kaleciler: Ivan Cruz (Gil Vicente/Portekiz), Kevin Sousa (Nacional/Portekiz), Vozinha (Sambizanga/Angola)

Defanslar:

Carlitos (Apoel Limassol/Kıbrıs), Gege (Marítimo/Portekiz), Jeffrey (Dordrecht/Hollanda), Kay (Craiova/Romanya), Nivaldo (Teplice/Çek Cum.), Stopira (Videoton/Macaristan), Varela (Steaua Bucharest/Romanya)

Orta Sahalar: Babanco (Estoril/Portekiz), Calu (Sambizanga/Angola), Platini (CSKA Sofia/Bulgaristan), Nuno Rocha (Craiova/Romanya), Samedo (Olhanense/Portekiz), Toni (Excelsior/Hollanda)

Forvetler: Djaniny (Santos Laguna/Meksika), Heldon (Sporting Lisbon/Portekiz), Kuca (Estoril/Portekiz), Garry Mendes (Elche/İspanya), Ryan Mendes (Lille/Fransa), Odair (Reims/Fransa), Julio Tavares (Dijon/Fransa)

Yazarın görüşü: Önceki turnuvada çeyrek finale çıkarak futbolseverlerin sempatisini kazanan takımdan bir çok oyuncu Avrupa’ya transfer imkanı buldu. Özellikle Doğu Avrupa takımlarında oynayan oyuncuların fazlalığı dikkat çekiyor. Rui Aguas’ın Afrika futbolundaki ilk takım çalıştırma deneyiminde önceki turnuvanın bir tekrarını yaşamaya çalışacaklar. Portekiz’de çalıştırdığı takımlarda defansif bir 4-3-3 taktiğini tercih eden Aguas’ın elinde bu sisteme uygun oyuncular mevcut. Bu sene Sporting Lisbon’da forma şansı bulamayan fakat geçen sene attığı 12 golle ileri 3’lünün solunda yer alacak olan Heldon kilit oyuncu durumunda. Lille’in bu sene hücum çaresizliğindeki baş etkenlerden birisi olan Ryan Mendes’in de Yeşil Burun Adaları için önemli bir hücum silahı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti

Teknik Direktör: Florent Ibenge

Başarılar: Şampiyon (1968, 1974), 3.lük (1998), 4.lük (1972)

FIFA Sıralaması: 56

Kaleciler:

Robert Kidiaba (TP Mazembe), Parfait Mandanda (Charleroi, Belçika), Nicaise Kudimbana (Anderlecht, Belçika)

Defanslar: Jean Kaususuka (TP Mazembe), Joel Kimwaki (TP Mazembe), Isama Mpeko (Kabuscorp, Angola), Mabele Bawaka (AS Vita), Chancel Mbemba (Anderlecht, Belçika), Cédric Mongongu (Evian TG, Fransa), Christopher Oualembo (Academica Coimbra, Portekiz).

Orta Sahalar: Hervé Kage ( Genk, Belçika), Neeskens Kebano (Charleroi, Belçika), Lema Mabidi (AS Vita), Nelson Munganga (AS Vita), Cédric Makiadi ( Werder Bremen, Almanya), Youssouf Mulumbu ( West Bromwich Albion, İngiltere), Gabriel Zakuani (Peterborough, İngiltere).

Forvetler: Jeremy Bokila (Terek Grozny, Rusya), Yannick Bolasie (Crystal Palace, İngiltere), Junior Kabananga (Cercle Bruges, Belçika), Dark Kabangu (FC MK Etanchéité), Firmin Mubele Ndombe (AS Vita), Cédric Mabwati (Osasuna, İspanya), Dieumerci Mbokani (Dynamo Kiev, Ukrayna)

Yazarın görüşü: Kongo turnuvanın sürpriz takımlarından olmaya aday. Florent Ibenge gibi Afrika ve Kongo futbolunu iyi bilen bir antrenöre sahipler. Bu sene çalıştırdığı AS Vita kulübü ile Afrika Şampiyonlar Ligi finali oynayarak büyük bir başarıya imza attı. Yerel oyuncular hakkında bilgisini Avrupa’dan takıma katılacak oyuncuların yetenekleriyle birleştirerek çeyrek final ve ötesine gitmeye çalışacaklar. Bu sene Crystal Palace forması ile etkileyici bir performans sergileyen Bolasie turnuvanın yıldız adaylarından. Defansta Mongongu, orta sahada Makiadi ve Mulumbu’nun takıma katacakları direnç ve uyumları turnuvadaki yürüyüşlerinde belirleyici olacak.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Afrika Uluslar Kupası Rehberi: B Grubu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement