Afrin Şehitleri Yararına Resim Sergisi - Son Dakika
Güncel

Afrin Şehitleri Yararına Resim Sergisi

Mersinli ressam Lina Nasif, Afrin'de şehit olan askerlerin anneleri yararına resim sergisi açtı.

17.05.2018 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersinli ressam Lina Nasif, Afrin'de şehit olan askerlerin anneleri yararına resim sergisi açtı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasından (MTSO) yapılan açıklamaya göre, Nasif, doğal malzemelerle karışık teknik kullanarak hazırladığı 35 eserini MTSO Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Nasif, serginin gelirini Afrin'de şehit olan Mersinli askerlerin annelerine bağışlayacağını belirtti.

Nasif, dördüncü kişisel sergisinin gelirini de öncekiler gibi bağışlayacağını ifade ederek, çocukluğundan beri insanlara yardım etmeyi amaç edindiğini aktardı.

Eski Mersin evlerinin tutkunu olduğunu belirten Nasif, "Çocukken pazar günleri babamın mezarına gittiğimiz zamanlarda, Mersin'in eski taş evlerinin fotoğraflarını çekerdim. Bir gün, Mersin'in önemli sanatçılarından Nevit Kodallı'ya bir resim yaptım. Resmimi çok beğendi. Resmimi onda gören Mersin'in tanınan ressamlarından Doğan Akça, Kodallı ile beni resim yapmaya zorladı. Onların zorlamasıyla resim yapmaya başladım. İlk sergimde 95 Mersin evini restore edilmemiş haliyle resmettim." değerlendirmesinde bulundu.

Serginin açılışına, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş ile MTSO Eski Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve MTSO Eski Meclis Başkanı Faik Burakgazi katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afrin Şehitleri Yararına Resim Sergisi - Son Dakika

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement