Afyon-5 Bine Yakın Eski Eşya Gelecek Nesle Aktarılacak - Son Dakika
Güncel

Afyon-5 Bine Yakın Eski Eşya Gelecek Nesle Aktarılacak

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yok olmuş ve yok olmaya yüz tutmuş mesleklere ait malzemelerle geçmiş yıllarda kullanılan 5 bine yakın eşyanın sergilendiği Sosyal Yaşam ve Etnografik Sergi Salonu oluşturuldu.

27.12.2017 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yok olmuş ve yok olmaya yüz tutmuş mesleklere ait malzemelerle geçmiş yıllarda kullanılan 5 bine yakın eşyanın sergilendiği Sosyal Yaşam ve Etnografik Sergi Salonu oluşturuldu. Yakın zamanda açılacak solanda geçmişte kullanılan malzemelerin gelecek nesle aktarılması hedefleniyor.

Sandıklı Folklor ve Tarih Derneği (SAFAD) tarafından Yeni Sanayi Sitesi'nde 'Sosyal Yaşam ve Etnografik Sergi Salonu' oluşturuldu. Kısa zamanda açılması beklenen salonda geçmişte kullanılan araç gereçlerle eski mesleklere ait malzemeler yer aldı. Yok olmuş ve yok olmaya yüz tutmuş berber, semercilik, keçecilik, bakırcılık, marangozluk, leblebicilik, demircilik gibi mesleklerin yanı sıra geçmişteki sosyal yaşamla ilgili sinema makinesi, tarım aletleri, bakır mutfak eşyaları, oyma çocuk beşiği ve giysiler gibi 5 bine yakın eşya sergileniyor.

KAYMAKAM İNCELEDİ

Kaymakam Köksal Şakalar, yakın zamanda açılması beklenen Sosyal Yaşam ve Etnografik Sergi Salonu'nu gezerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Köksal Şakalar'a inceleme esnasında eski belediye başkanlarından SAFAD Yönetim Kurul Üyesi Osman Seyman eşlik ederek bilgi verdi.

'GECE GÜNDÜZ ÇALIŞARAK BU ŞEKLE GETİRDİK'

SAFAD Yönetim Kurul Üyesi Osman Seyman, 2016 yılında tarihi eşyalarımızın toplanması ile oluşan bir sergi. Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Sayın Hasan Mutlu, genç yaşında düşünmüş. Dedelerimizin, ninelerimizin eşyalarını, o günkü yaşamlarında kullandıkları malzemeleri çıkaralım hiç olmazsa bizden sonraki çocuklarımız, torunlarımız bunları öğrensin diye bu eşyalar toplanmış. Sonra devreye bizler girdik. Tanzim ve düzenini sağlayarak, gece gündüz çalışarak bu şekle getirdik dedi.

Daha sonra Seyman, sergi salonu içerinde bulunan eşyalar ve meslekler hakkında bilgi verdi.

Afyon-5 Bine Yakın Eski Eşya Gelecek Nesle Aktarılacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyon-5 Bine Yakın Eski Eşya Gelecek Nesle Aktarılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement