Afyonkarahisar ak partili kaya suriyelilere yaptığımız yatırımlar 40 milyar doları aştı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar ak partili kaya suriyelilere yaptığımız yatırımlar 40 milyar doları aştı

AK Partili Kaya: Suriyelilere yaptığımız yatırımlar 40 milyar doları aştıAFYONKARAHİSAR'da düzenlenen AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı Ege Bölge toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler için yapılan yardımların 40...

17.01.2020 17:23  Güncelleme: 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Partili Kaya: Suriyelilere yaptığımız yatırımlar 40 milyar doları aştı

AFYONKARAHİSAR'da düzenlenen AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı Ege Bölge toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler için yapılan yardımların 40 milyar doları aştığını söyledi.

Afyonkarahisar'da AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı Ege Bölge toplantısı gerçekleştirildi. Bir termal otelde düzenlenen toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'nın yanı sıra, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, bakan yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, belde, belediye başkanları ve partililer katıldı.

'SOSYAL YARDIMA AYRILAN KAYNAĞI 55 MİLYAR TL'YE YÜKSELTTİK'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, ülke olarak sosyal yardımlara önem verdiklerini söyledi. Daha çok ihtiyaç sahibi aileye ulaştıklarını kaydeden Kaya, şöyle konuştu:

"Ülke olarak sosyal yardımlara daha çok mali kaynak ayırdık. Böylece daha fazla ihtiyaç sahibi haneye ulaştık. Sosyal yardım ve hizmetlere ayrılan mali kaynak 2002 yılında 1,6 milyar TL iken, 2019 itibariyle bu miktarı 33 kat artırarak 55 milyar TL'ye yükselttik. Sosyal yardım uyguladığımız program sayısı da 2002 yılında sadece 4 iken, günümüzde bu sayıyı 43'e çıkarttık. Böylece, sosyal yardımlar kapsamında devletimizin şefkat elini bugün 3,5 milyon haneye ulaştırıyoruz. Bu sayı 2002 yılında 1 milyondu. Bugün ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları eğitimden kopmasın diye sadece Şartlı Nakit Transferi programıyla ulaştığımız hane sayısı 1,3 milyondur."

'ŞİDDETLE HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ'

Şiddetin asla kabul edilemeyeceğini ve insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Kaya, şöyle devam etti:

"Türkiye'de özellikle kadına yönelik şiddet konusu 1980'li yıllardan itibaren gündeme gelmeye başlamış, günümüzde toplumsal farkındalık daha da artmıştır. Bu sorun dünyanın diğer ülkelerinde de yaşanmaktadır. Elbette şiddet mağduru kadınlarımız susmamalı ve hakkını aramalıdır. Nitekim hükümetlerimiz döneminde kadına şiddetle mücadele konusunda önemli yasal düzenlemeler yaptık, uygulamaya koyduk. Ayrıca bu alanda ciddi kurumsal yapı ve kapasite oluşturduk. Şiddetin her türlüsünü, bu kapsamda da kadına yönelik şiddeti en aza indirmek ve hatta sıfıra indirmek, bizim temel gayemizdir ve öyle de olmalıdır. Ancak kadına şiddet, sadece belirli bir kesimin duyarlı olduğu ve mücadele alanı gördüğü bir sorun değildir. Böyle bir algı oluşturulması kesinlikle kasıtlıdır. Zira bizim inanç ve kültür değerlerimizde şiddete asla yer yoktur. Dolayısıyla bu hepimizin sorunudur ve hep birlikte mücadele edeceğimiz bir alandır."

'3,7 MİLYON SURİYELİ KARDEŞİMİZİ MİSAFİR EDİYORUZ'

Mülteci sorununun bir insanlık dramı olduğunu ifade eden Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türk milleti, sahip olduğu inanç, kültür ve insani değerleri sebebiyle tarihin hiçbir döneminde mağdur ve mazlumlara asla sırtını dönmemiştir. Bugün ülkemiz, yaklaşık 3,7 milyon Suriyeli kardeşimizi misafir etmektedir. Suriyeli kardeşlerimize her alanda hizmet sunabilmek için ensar ve muhacir bilinciyle hareket ettik, hiçbir karşılık beklemeksizin seferber olduk. Bugün sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hükümet olarak Suriyeli kardeşlerimize yaptığımız yardımların değeri 40 milyar doları aşmış durumdadır."

Afyonkarahisar ak partili kaya suriyelilere yaptığımız yatırımlar 40 milyar doları aştı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar ak partili kaya suriyelilere yaptığımız yatırımlar 40 milyar doları aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'teki Kafede Çıkan Yangın Sonucu İş Yeri Kullanılamaz Hale Geldi
    13:39 İzmit'teki Kafede Çıkan Yangın Sonucu İş Yeri Kullanılamaz Hale Geldi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir kafenin mutfak kısmında çıkan yangın, iş yerine de sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, kafe kullanılamaz hale geldi. Yangın sonucunda 2 kişi dumandan etkilendi.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, otel ve turizm sektörü çalışanlarıyla bir araya geldi
    13:37 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, otel ve turizm sektörü çalışanlarıyla bir araya geldi

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Bodrum ilçesinde otel ve turizm sektörü çalışanlarıyla bir araya geldi. Ayaydın, sezon öncesi son hazırlıkları yapan otel çalışanlarıyla buluşarak, göreve gelmesi halinde Muğla ve ilçelerindeki altyapı sorununu hızlı şekilde düzeltmek için çalışacağını belirtti. Ayaydın, Muğla'da yapacakları projeler arasında hafif raylı sistem ve ev kadınlarının ürünlerini pazarlamalarını sağlayacak bir ofis açma gibi planlarının olduğunu ifade etti.

  • Osmaniye'de tarım arazilerinin kullanımı projesi kapsamında 340 çiftçiye 34 ton soya tohumu dağıtıldı
    13:36 Osmaniye'de tarım arazilerinin kullanımı projesi kapsamında 340 çiftçiye 34 ton soya tohumu dağıtıldı

    Osmaniye'de tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında, 340 çiftçiye 34 ton soya tohumu dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, soyanın toprağın dinlenmesini sağladığını ve hayvan yemi olarak kullanılabildiğini belirtti. Vali Erdinç Yılmaz ise Osmaniye'nin soya üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, çiftçilere desteklerin devam edeceğini söyledi.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri daha toprağa verildi
    13:35 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri daha toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden Dinçer Uzunosmanoğlu'nun cenazesi Bahçecik Belde Camisi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Olayda hayatını kaybeden diğer işçilerin cenazeleri ise dün defnedilmişti.

  • Nurdağı'nda depremzede köy evleri hak sahiplerine teslim ediliyor
    13:33 Nurdağı'nda depremzede köy evleri hak sahiplerine teslim ediliyor

    Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin etkilediği Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde tamamlanan köy evlerinin depremzede hak sahiplerine teslimi sürüyor. Kırsal Naimler ve Mestihüyük mahallerinde inşaatı tamamlanan 11 köy evi oturuma hazır hale getirildi. Kaymakam İsmail Alsancak, Nurdağı Belediye Başkan Vekili Yakup Bahar, Gaziantep Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakan Şimşek ve AFAD İl Müdürü Mahmut Coşkun, bir araya geldiği hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

  • Erzurum'da Baharın İlk Habercisi: Sıcaklıklar Yükseliyor
    13:32 Erzurum'da Baharın İlk Habercisi: Sıcaklıklar Yükseliyor

    Erzurum'da bahar mevsimi yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Meteoroloji raporlarına göre önümüzdeki hafta sıcaklıklar eksi derecelerden 25 dereceye kadar çıkacak. Erzurum çevresinde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağmur görülecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi de yaşanacak. Vatandaşlar ve yetkililer çığ tehlikesine karşı dikkatli olmalı.

  • İbrahim Keloğlan'ın Eros'u öldürme davasında karara itiraz edildi
    13:30 İbrahim Keloğlan'ın Eros'u öldürme davasında karara itiraz edildi

    Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.

  • Şanlıurfa'da Otomobil Çocuğa Çarptı
    13:29 Şanlıurfa'da Otomobil Çocuğa Çarptı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir otomobilin çocuğa çarpma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaza sonucunda çocuk metrelerce sürüklendi ancak hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Hatay'ın Defne ilçesinde bir evin bahçesinde lahit bulundu
    13:29 Hatay'ın Defne ilçesinde bir evin bahçesinde lahit bulundu

    Hatay'ın Defne ilçesinde, Fevzi M'ye ait bir evin bahçesinde yapılan elektrik altyapısı çalışması sırasında lahit bulundu. Durum jandarmaya bildirildi ve lahit, Hatay Müze Müdürlüğüne incelenmek üzere götürüldü.


Advertisement