Afyonkarahisar - Bakan Eroğlu: O Bölgede Biz de Helikopterle Ölüm Tehlikesi Atlattık - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar - Bakan Eroğlu: O Bölgede Biz de Helikopterle Ölüm Tehlikesi Atlattık

Afyonkarahisar - Bakan Eroğlu: O Bölgede Biz de Helikopterle Ölüm Tehlikesi Atlattık

Bakan Eroğlu: O bölgede biz de helikopterle ölüm tehlikesi atlattıkOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Giresun'da meydana gelen helikopter kazasıyla ilgili, "Alucra ile Yağlıdere arasından ben de çok geçtim. Alçak bulutlar, çok büyük miktarda sis yapıyor.

06.07.2016 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu: O bölgede biz de helikopterle ölüm tehlikesi atlattık

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Giresun'da meydana gelen helikopter kazasıyla ilgili, "Alucra ile Yağlıdere arasından ben de çok geçtim. Alçak bulutlar, çok büyük miktarda sis yapıyor. Hatta bir seferinde eski Enerji Bakanımız Hilmi Güler ile birlikte o bölgede helikoptere bindik ama inanır mısınız vadide sağa gitsek dağa çarpacağız, sola gitsek dağa çarpacağız, yükselemiyoruz, aşağı inemiyoruz yani büyük bir ölüm tehlikesi atlattık" dedi.

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi'nin tarihi Gedik Ahmet Paşa Külliyesi Taş Medresesi'nde gerçekleştirdiği protokol bayramlaşma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Hatice Özkal ve Ali Özkaya, CHP'li Burcu Köksal, MHP'li Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, diğer kamu kurumlarıyla sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende, Giresun'da meydan gelen helikopter kazasında şehit olan asker ve yakınları ile terör şehitleri ve İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yanı sıra Bağdat ve Medine'de meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenlere başsağlığı dilekleri dile getirildi.

"ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETMEK İSTEMİŞLER"

Bayramlaşmada konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Giresun'da 7 asker ve yakınının şehit düştüğü helikopter kazasına değindi. Kaza olduğu sırada hava şartlarının zorlu olduğunu, bölgede kuvvetli rüzgar ve yağış olduğunu aktaran Bakan Eroğlu, "Vefat edenlere Allah'tan rahmet niyaz ediyorum, onlar şehittir. Ayrıca yaralılara da acil şifalar niyaz ediyorum. İnşallah bir an önce şifaya kavuşsunlar. Zor şartlara rağmen şehit ailelerini ziyaret etmek istemeleri gerçekten çok manidar ve önemlidir. Allah onlardan razı olsun. Şehitlik çok yüce bir mertebe. Değerli asker kardeşlerimiz, bayramda aileleriyle birlikte şehit ailelerini ziyaret etmek istemişler. Allah onlara, ölenlere gani gani rahmet eylesin" dedi.

"BÜYÜK BİR ÖLÜM TEHLİKESİ ATLATTIK"

Bayramlaşma töreni sonrası basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Veysel Eroğlu'na kaza sırasında hava durumu ve helikopterin kalktığı askeri birliğin meteorolojik şartlarla ilgili bilgilendirilip bilgilendirilmediği soruldu. Hava şartlarının yanı sıra coğrafyanın da zorlu olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, dün bölgede alçak bulutların olduğunu kaydetti. Kendisinin de Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler'le birlikte o bölgede ölüm tehlikesi atlattığına değinen Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Komutanların 'nasıl olsa Sikorsky güçlü bir helikopter, gideriz' diye düşündüklerini tahmin ediyorum. Orada yoğun bir sis vardı. Ben o bölgeyi de çok iyi biliyorum. Alucra ile Yağlıdere arasından ben de çok geçtim. Alçak bulutlar, çok büyük miktarda sis yapıyor. Hatta bir seferinde eski Enerji Bakanımız Hilmi Güler ile birlikte o bölgede helikoptere bindik ama inanır mısınız vadide sağa gitsek dağa çarpacağız, sola gitsek dağa çarpacağız, yükselemiyoruz, aşağı inemiyoruz yani büyük bir ölüm tehlikesi atlattık. Yoğun sis olduğu zaman yani alçak bulutlar oluştuğunda büyük risk meydana geliyor."

"METEOROLOJİK BİR BİLGİLENDİRME YAPMIŞTIK"

Kazanın sebeplerinin araştırıldığını hatırlatan Bakan Eroğlu, kazanın hava şartları nedeniyle mi meydana geldiği bir başka aksaklık mı olduğunun ortaya çıkmadan konuşmanın çok doğru olmadığını belirtti. Meteorolojik uyarıların hem Karadeniz hem de diğer bölgeler için yapıldığına değinen Bakan Veysel Eroğlu, "Sebepleri araştırılıyor. Niye düştü? Nasıl düştü? Bilemiyoruz. Ama meteorolojik bilgide, alçak bulutlar ve buna bağlı olarak çok yoğun sis olduğu şeklinde bir bilgi vardı. Başka sebepler var mı onu araştırıyorlar. Araştırma neticesi bitmeden bir şey söylemem mümkün değil. Ama hava şartları orada zordu bunu biliyoruz. Zaten bu konuda biz de dikkat ederseniz meteorolojik bir bilgilendirme yapmıştık. Özellikle Doğu Karadeniz'de zaman zaman fırtına, yoğun yağışlar, sis olabileceğini daha önce de duyurmuştuk" diye konuştu.

YILLIK YAĞIŞIN 3'TE 1'İ BİR GÜNDE YAĞDI

Ordu'da yaşanan sel felaketi de sorulan Bakan Eroğlu, yağışın çok şiddetli olduğunu belirtti. Yağmurun başlamasıyla metrekareye 160 kilogram yağış düştüğünü anlatan Bakan Eroğlu, bir yılda düşen yağışın neredeyse 3'te 1'inin bir günde gerçekleştiğini kaydetti. Afyonkarahisar'ın 1 yıllık yağış miktarının neredeyse yarısının Ordu'ya 24 saatte yağdığını açıklayan Bakan Eroğlu, "Can kaybı yoktu ama maalesef bir vatandaşımız evinin önündeki menfezi temizlerken yanlışlıkla dereye düşmüş. Bir de yol kenarında bir menfez yıkılması neticesinde hayatını kaybedenler var. Tabi çok üzüldük" dedi.

AFYONKARAHİSAR'A İSTİKLAL MADALYASI VERİLMESİ

Bayramlaşma sonrası MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Afyonkarahisar'a İstiklal Madalyası verilmesi konusunda Bakan Eroğlu'dan destek istedi. Kısa süre önce konuyla ilgili kanun teklifi veren Parsak, Büyük Taarruz'un Afyonkarahisar'da gerçekleştiğini hatırlattı. İstiklal Madalyası'nın Zafer Haftası'na yetiştirilebileceğini belirten Parsak, "Afyonkarahisar'a İstiklal Madalyası konusunda desteklerinizi bekliyoruz. Meclis kapanmadan bu işi halledelim inşallah. Bütün şehirlerimizi madalyayı hak eder ama İstiklal Madalyası'nı en çok Afyonkarahisar hak eder" dedi. Afyonkaraihsar'ın Büyük Taarruz'un yanı sıra Türk tarihindeki önemli savaşlara ev sahipliği yaptığını vurgulayan Bakan Eroğlu da Afyonkarahisar'ın İstiklal Madalyası'nı hak ettiğini ve konuyu takip ettiğini söyledi. Konuyu daha önce Bakan Eroğlu ile konuştuklarını kaydeden Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya ise konunun Başbakan Binali Yıldırım'a aktarılacaklarını açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar - Bakan Eroğlu: O Bölgede Biz de Helikopterle Ölüm Tehlikesi Atlattık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement