Afyonkarahisar Balık Yakalama Yarışması Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Balık Yakalama Yarışması Tamamlandı

Balık yakalama yarışması tamamlandıAFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde düzenlenen Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması sona erdi.

24.09.2017 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balık yakalama yarışması tamamlandı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde düzenlenen Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması sona erdi.

Akharım Belediyesi'nin Afyon Tatlı Su Olta Balıkçıları ve Su Hayatı Koruma Derneği (ATSOBDER) işbirliğiyle düzenlediği Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması sona erdi. Örenler Barajı'ndaki yarışmaya 2'şer, 3'er kişiden oluşan toplam 46 takım katıldı. Yarışmanın ödül törenine Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Akharım Belediye Başkanı Eşref Ünsal, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, yarışmacılar ve vatandaş katıldı. En fazla 4 olta ve 4 iğneyle yarışan takımların yakaladığı balıklar boy ve kilo olmak üzere iki kategoride değerlendirildi. Yarışmaya Afyonkarahisar'dan katılan Halil İbrahim Okşar ve Salih Uyar yakaladıkları 2.5 kilogram ağırlığında, 56 santim uzunluğundaki balıkla birinci oldu. Yarışma tamamlandıktan sonra protokol üyeleri yakalanan bazı balıkları göle bırakırken düzenlenen törenle dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Akharım Belediye Başkanı Eşref Ünsal, "Türkiye genelinde üçüncüsü düzenlenen bu yarışma Afyonkarahisar ilimizde bir ilk. Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 17 ilden yarışmacımız katıldı. Denizi olmayan bir ilimiz olan Afyonkarahisar'a deniz getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu yarışmanın devamını getirmek istiyoruz" dedi.

"GÜZEL KEYİFLİ YARIYMAYDI"

Yarışmaya Eskişehir'den katılan 38 yaşındaki Gökhan Volkan Şahin, "Balık tutamasak da buraya sportif amaçlı geldiğimiz için güzel ve keyifli bir yarışmaydı. Gelecek nesli düşünüyorsak sal- bırak kampanyasına bütün herkesi davet ediyorum. Amaç balık yemekse deniz balığı her yerde satılıyor. Ekolojik sistemi bozmamamız lazım" diye konuştu.

"AMACIMIZ KENDİMİZİ TEST ETMEKTİ"

Afyonkarahisar'dan yarışmaya katılan 25 yaşındaki Ali Fidan, "Yarışmaya ilk defa katılıyorum. Amaç kendimizi denemek ve test etmekti. Sonrasında balık yakaladık ve iddiamız kuvvetlendi. 7 balık yakaladık. En uzun balığımız 45 santim ve 1 kilo 300 gram" dedi.

Afyonkarahisar Balık Yakalama Yarışması Tamamlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Balık Yakalama Yarışması Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement