Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Şahin, "13 Bin Civarında İhbar Gelmiş ve 7 Bin Civarında da... - Son Dakika
3.Sayfa

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Şahin, "13 Bin Civarında İhbar Gelmiş ve 7 Bin Civarında da...

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Şahin, "13 bin civarında ihbar gelmiş ve 7 bin civarında da soruşturma açılmış" "Bugüne kadar 557 dava açılmış, bin 200 kişi tutuklanmış ve 36 kişi beraat etmiş" "20 saat çalışan bir soruşturma savcımız var" "Türkiye çapında FETÖ ile mücadele Afyonkarahisar...

14.07.2017 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Şahin, "13 bin civarında ihbar gelmiş ve 7 bin civarında da soruşturma açılmış"

"Bugüne kadar 557 dava açılmış, bin 200 kişi tutuklanmış ve 36 kişi beraat etmiş"

"20 saat çalışan bir soruşturma savcımız var"

"Türkiye çapında FETÖ ile mücadele Afyonkarahisar büyük başarı sağladı"

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra kentte yürütülen FETÖ operasyonları kapsamında açılan davalar ve tutuklu sayıları ile ilgili verileri aktararak, "13 bin civarında ihbar gelmiş ve 7 bin civarında da soruşturma açılmış. Bugüne kadar 557 dava açılmış, bin 200 kişi tutuklanmış ve 36 kişi hakkında beraat kararı verilmiş ayrıca karar bağlanan davalarda bozulma yok" dedi.

Başkan Şahin, FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sonrası hukuksal alanda yürütülen mücadelenin verileni İhlas Haber Ajansı muhabirine anlattı. Darbe girişimi sonrası Afyonkarahisar'ın, Türkiye ortalamalarına göre ciddi ve başarılı bir mücadele verildiğini kaydetti. Başkan Şahin, "Afyon, FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye örnek ve model olabilecek bir il. Cumhuriyet Başsavcılığımızın, soruşturma savcılığımızın, emniyet birimlerimizin ve Emniyet Müdürümüzün müthiş bir özverisi ve uyum içerisinde çalışması ile bu gerçekleşti. Gerçekten günde 20 saat çalışan bir savcımız var, bu işi organize eden bir Cumhuriyet Başsavcımız vardı, önceki ve şimdiki Emniyet Müdürümüz, Terörle Mücadele Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürümüz inanılmaz bir çaba ve özveri ile çalıştı. Bugün Türkiye'de diyebilirim ki belki birinci gelebilecek örnek gösterilebilecek bir mücadele ortaya konulmuştur" diye konuştu.

"Başarıda savcılık, TEM ve KOM birimlerinin büyük payı var"

Çevre illere ve Türkiye geneline bakıldığı zaman da eldeki verilerek dayanarak Afyonkarahisar'da FETÖ'ye karşı müthiş bir mücadelenin verildiğini aktaran Başkan Şahin, bunda Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma savcılığı ile TEM ve KOM gibi emniyet birimlerinin büyük payı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Tabi sadece mücadele değil, yapılan işlerin çokluğu değil bu işlerin isabetli olması ve ayıklanarak yapılması da bir başarı. 13 bin civarında ihbar gelmiş ve 7 bin civarında da soruşturma açılmış. 7 bin kişi hakkında soruşturma başlatılmış bu müthiş bir rakam. Afyonkarahisar'ın nüfusunu 10'a katlayan illerde bile duyamayacağınız ve karşınıza çıkmayacak bir rakam. Bin 200 kişi hakkında tutuklama kararı verilmiş ve bu çevre illerle kıyaslanamayacak kadar büyük bir rakam. Bu tabii Afyon'da gereksiz tutuklanma ve işlem yapılmadığını göstermiyor muhtemelen bir çok ilde Afyon kadar mücadelenin başarılı olmadığını gösteriyor. Çok enteresan bir şey söyleyeceğim bugüne kadar 557 dava açılmış. Bu Türkiye'deki toplam rakamı tartabilecek kadar büyük bir rakam. Yine savcılığın büyük bir başarısı var son derece tutarlı ve iyi çalışılmış iddianameler ile gerçekten önemli dosyalar bunlar. 557 dosyada bugün 700 kişi halen yargılanıyor. Bugüne kadar da yaklaşık 300 kişi hakkında karar verilmiş."

"Savcılık ve Ağır Ceza Mahkemesi çok isabetli kararlar vermiş"

Açılan davalara bakıldığı zaman soruşturma savcılığının ve Ağır Ceza Mahkemesi'nin isabetli kararlar verdiğinin görüldüğünü kaydederek, "36 berat kararı verilmiş, 300 civarında takipsizlik kararı verilmiş yani önüne gelen herkes tutuklanmamış, önüne gelen herkes hakkında dava açılmamış. Yani çok ciddi bir şekilde kuru ile yaş ayır edilmiş, karar ile ak seçilmeye çalışılmış, suçlu ve suçsuz birbirinden ayrılmaya gayret edilmiş. Eğer haklarında asılsız suçlamalar varsa bunlar değerlendirilmiş hiç işleme alınmamış bir sürü insan var yani ihbar asılsız çıkmış FETÖ'cü olmadığı belli. Dava açıldıktan sonra da eğer delil yoksa da beraat kararı verilmiş. Yani bu anlamda verilen karar Bölge Adliye Mahkemesi'nde, bugüne kadar bozulan karar yok diye biliyorum. 28 kişi hakkında onama kararı var. Savcılığın açtığı davalarda büyük oradan bir isabet var. Yine Ağır Ceza Mahkememizin verdiği kararlarda büyük isabet var ve bugüne kadar verdiği kararlarda bozma yok, onama kararları büyük bir ekseriyette. Hatta tamamı onanmış bugüne kadar. Türkiye ortalamasına baktığımız zaman Afyon'un büyük bir özveri ve isabetle çalıştığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Şahin, "13 Bin Civarında İhbar Gelmiş ve 7 Bin Civarında da...
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Şahin, '13 Bin Civarında İhbar Gelmiş ve 7 Bin Civarında da... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement