Afyonkarahisar'da 750 "Kınalı Keklik" Doğaya Salındı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da 750 "Kınalı Keklik" Doğaya Salındı

Afyonkarahisar\'da 750 "Kınalı Keklik" Doğaya Salındı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesinde üretilen 750 kınalı keklik, Sinanpaşa İlçesinde doğaya salındı.

18.06.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesinde üretilen 750 kınalı keklik, Sinanpaşa İlçesinde doğaya salındı.

Keklik üretim istasyonunda ulaşılan Sinanpaşa İlçesine bağlı Kınık ve Tazlar köylerinde belirlenen üç noktada kınalı keklikler protokolünde katıldığı etkinlik ile doğaya salındı. Etkinliğe Şuhut İlçe Kaymakamı Erhan Demir, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Sinanpaşa Jandarma İlçe Komutanı Üsteğmen Seçkin Şimşek, Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürü Cihan Yüksel katıldı. Kınalı kekliklerin doğaya salınmasının ardından bir açıklama yapan Kuşçu, Şuhut İlçesindeki "Keklik Üretim İstasyonu"nda bu yıl 18 bine yakın kınalı keklik üretimi yapıldığını belirterek, birçok ilde doğaya salınan kekliklerin bu istasyondan gönderildiğini söyledi. 750 kınalı kekliğin salındığını aktaran Kuşcu, "Ülkemizin biyolojik çeşitliliğini ve zenginliğini, doğayı koruma faaliyetlerimiz, koruma kullanma dengesi içerisinde devam ediyor. Bu bağlamda Doğa Koruma ve Milli Parklar 5.Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Şuhut Keklik Üretme İstasyonunda yıllık 18 bin keklik üretiyoruz. Bu keklikleri ülkemizdeki birçok ile gönderiyor ve doğaya salınmasını gerçekleştiriyoruz. Bugün de burada 750 kekliği doğaya bıraktık. Bu kekliklerin korunması noktasında müdürlüğümüze büyük görevler düştüğü gibi bu bölgede yaşayan insanlarımıza da hakikaten görevler düşüyor. Doğayı biliyorsunuz bekçi değil, sevgi korur. Bu bağlamda doğa bilincinin halkımızda köylerimizde artmasını istiyoruz. Okullarımızda bu konuda eğitimler veriyoruz" dedi.

Ayrıca keklik bırakılan bölgelerin korunması için jandarma ve milli parklar görevlilerinin yanında muhtarlara da protokol imzalandı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 750 'Kınalı Keklik' Doğaya Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement