Afyonkarahisar'da 750 Kınalı Keklik Doğayla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da 750 Kınalı Keklik Doğayla Buluştu

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde belirlenen 3 kırsal bölgede, 750 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

18.06.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde belirlenen 3 kırsal bölgede, 750 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, yaptığı konuşmada, Şuhut ilçesinde bulunan Keklik Üretme İstasyonu'nda bu yıl 18 bine yakın kınalı keklik üretiminin yapıldığını belirtti.

Birçok ilde doğaya salınan kekliklerin bu istasyondan gönderildiğini dile getiren Kuşcu, bugün yapılan uygulamada üç bölgeye 750 kınalı kekliğin salınacağını aktardı.

Kuşcu, Türkiye'nin yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin yanında çok zengin bir biyolojik çeşitliliğe sahip olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin biyolojik çeşitlilik ve zenginliğini, doğayı koruma faaliyetlerimiz, koruma kullanma dengesi içerisinde devam ediyor" dedi.

Bu kekliklerin korunması noktasında müdürlüğe önemli görevler düştüğünü kadar bölgedeki insanlara da önemli görevlerin düştüğünü dile getiren Kuşcu, "Doğayı bekçi değil, sevgi korur. Bu bağlamda doğa bilincinin halkımızda köylerimizde artmasını istiyoruz. Okullarımızda bu konuda eğitimler veriyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından kınalı keklikler doğaya salındı.

Keklik salımına, Şuhut Kaymakamı Erhan Demir, Sinanpaşa Jandarma İlçe Komutanı Üsteğmen Seçkin Şimşek, Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürü Cihan Yüksel, Milli Parklar Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ali Gezer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 750 Kınalı Keklik Doğayla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement