Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz Etkinlikleri

Afyonkarahisar\'da Büyük Taarruz Etkinlikleri

Büyük Taarruz'un 91.yıldönümü kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar'ın Anıtkaya beldesinde şehit düşen kahraman Türk askerleri törenle anıldı.

28.08.2013 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Taarruz'un 91. yıldönümü kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar'ın Anıtkaya beldesinde şehit düşen kahraman Türk askerleri törenle anıldı.

Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının çizilmesini sağlayan Büyük Taarruz'un 91. yıldönümü kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar'ın Anıtkaya beldesinde şehit düşen kahraman askerlerimiz törenle anıldı. Törene, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Garnizon Komutanı İkm. Alb. Gökhan İsmet Gülmez, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kuvvet Komutanlıkları temsilcileri, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıtkaya Şehitliği ve şehitleri hakkında bilgiler veren İkm. Üsteğmen İbrahim Çınarer, Kurtuluş Savaşında eşsiz kahramanlıklar gösterten 5. Süvari kolordusunun bu bölgede cereyan eden muharebelerden bahsetti. Çınarer, "Büyük Taarruz harekatı içinde kahraman 5. Süvari Kolordusunun başlangıçtaki görevi 25-26 Ağustos 1922 gecesi Ahırdağı geçitlerini tutarak, Sincanlı ovasına ilerleyerek düşmanın geri bölgesi ile irtibatını kesmek, Balmahmut- Dumlupınar arasındaki demir yolunu tahrip etmek, Döğer bölgesi yunan ihtiyatlarıyla Uşak'ta bulunan birliklere karşı keşif ve emniyet görevi yapmaktır. 2. süvari tümeninin 13. Süvari Alayı Anıtkaya şosesine geldiğinde yürüyüş halindeki 1. Yunan kolordusuna bağlı bazı birlikler ile yedek subay eğitim merkezi öğrencilerine baskı şeklinde taarruz etmiştir. Baskın sonucunda neye uğradığını şaşıran yunanlılar 100 ölü bırakarak dağıldılar. Bu saldırıdan 5i subay olmak üzere 30 esir alınmış ve düşman araçları tahrip edilmiştir.

Başkomutan Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşımızı essiz bir zaferle sonuçlandıran Kocatepe'den Akdeniz'e sel gibi akıp giden bu zaferin sahibi olan 5. Süvari kolordusunun mensupları ile bütün şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından askeri bando takımı eşliğinde kara, deniz ve hava askeri birliklerinin katılımı ile tören geçişi yapıldı. Tören, Anıtkaya Şehitliği'nin gezilmesi ve dua edilmesiyle sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement