Afyonkarahisar'da Fiyat Denetimi Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Afyonkarahisar'da Fiyat Denetimi Yapıldı

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından gelen şikayetler göz önüne alınarak market ve iş yerlerinde fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirildi.

03.10.2018 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından gelen şikayetler göz önüne alınarak market ve iş yerlerinde fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirildi.

Son günlerde ekonomik spekülasyonlar ve dolar kurundaki artış yüzünden bazı ürünlerde aşırı fiyat artışı yapıldığı yönünde gelen şikayetler yetkilileri harekete geçirdi.

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü personeli ile birlikte şikayete konu olan market ve iş yerlerinde denetim gerçekleştirdi.

Belirlenen yerlere giden ekipler, fiyatları kontrol ederek uygulamaya konan yerli malı olduğunu gösteren logoların kullanılıp kullanılmadığını kontrol etti.

Denetim sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Gürsan, stokçuluk yaparak piyasayı fiyat konusunda etkileyen iş yerlerine denetim gerçekleştirdiklerini aktardı.

Gürsan, şunları kaydetti:

"Stokçuluk ve aşırı fiyat artışı ile ilgili Belediye ihbar attı 153'e gelen şikayetleri değerlendirmek için Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünden bir görevli ile bir denetim gerçekleştirdik. Bize gelen yaklaşık 10 şikayet üzerine gerekli yerlere geldik. Fiyatlarını inceledik. Etiketler konusunda sıkıntılı olan yerlere gerekli uyarılar yapıldı. Bundan sonra bu tür şikayetlerde ilgili kurumumuz ile beraber gerekli işlemleri yapacağız. Bu stokçuluk ve aşırı fiyatların önlenmesi için elimizden gelen ne varsa yapacağız."

Gürsan, konuyla ilgili tutanakların ardından Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü gerekli yasal işlemleri yerine getireceğini sözlerine ekledi.

Afyonkarahisar\'da Fiyat Denetimi Yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Afyonkarahisar'da Fiyat Denetimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement