SPOR Afyonkarahisar'da rahvan at yarışları yapıldı - Son Dakika
Güncel

SPOR Afyonkarahisar'da rahvan at yarışları yapıldı

SPOR Afyonkarahisar'da rahvan at yarışları yapıldıAli Fuat GÜÇLÜER / AFYONKARAHİSAR (DHA) - Afyonkarahisar 6'ncı Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarışı Zafer Kupası'nda 10 kategoride 105 at yarıştı.

29.08.2021 17:02  Güncelleme: 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPOR Afyonkarahisar'da rahvan at yarışları yapıldı

Ali Fuat GÜÇLÜER/ AFYONKARAHİSAR (DHA) - Afyonkarahisar 6'ncı Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarışı Zafer Kupası'nda 10 kategoride 105 at yarıştı.

Afyonkarahisar'ın ev sahipliğinde İhsaniye ilçesine bağlı Kayıhan beldesinde 6'ncı Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarışı Zafer Kupası Afyonkarahisar Valiliği, Kayıhan Belediyesi iş birliğinde düzenlendi. 10 kategoride yapılan yarışlarda 105 at yarıştı. Afyonkarahisar Mehter Takımı ve Halk Oyunları gösteri ekibinin sunumları ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü. Yapılan protokol konuşmalarının ardından yarışlara geçildi. At sahiplerinin yapılan kayıtlarının ardından başlayan yarışlarda 4-5 ve 6'lı gruplar halinde jokeyler rahvan şekilde yarıştı. İlk tur yarışlarını ilk iki sırada tamamlayan atlar final yarışına katılmaya hak kazandı.

Afyonkarahisar Rahvan At Spor Kulüp Başkanı Veysel Kökhasan, yarışlar hakkında bilgi verdi. Afyonkarahisar'ın rahvan at yarışlarının başkenti olacağına dikkati çeken Kökhasan, "Yarışma 10 kategoride 105 at ile yapılıyor. Türkiye'de neredeyse her yerinde at yarışı yapılıyor, 60-70 atla. Ama burada biz yarışmayı 105 at ile yapıyoruz. 'Afyonkarahisar tarihin, termalin ve zaferin başkenti' diyoruz ama biz rahvan atçılar olarak, Afyonkarahisar'ın rahvanda başkent olması yolunda 4 nala ilerliyoruz" dedi.

Rahvan at yarışlarını izlemek için gelen Erol Koçak, "6 yıldır Afyonkarahisar Kayıhan beldesinde yarışmaları izlemeye geliyoruz. Atlarımızı yarışlara katıyoruz. İzlemek için geldik buraya" diye konuştu.

Afyonkarahisar'da esnaflık yapan ve yarışları izlemek için gelen Ali Günay ise "Hava güzel, güzel bir organizasyon, arkadaşlarla rahvan at yarışlarını izlemeye geldik. Bir yıldır bekliyorduk bu yarışları. Bugün de geldik" dedi.

Yarışlar akşam saatlerinde yapılacak olan finaller ile sona erecek.

SPOR Afyonkarahisar\'da rahvan at yarışları yapıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SPOR Afyonkarahisar'da rahvan at yarışları yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement