Afyonkarahisar'da Sağlıklı Beslenme Semineri - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Sağlıklı Beslenme Semineri

Afyonkarahisar TOKİ Fatma Aliye Hanım Anaokulu öğrencilerine sağlıklı beslenme konulu seminer verildi.

27.12.2017 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar TOKİ Fatma Aliye Hanım Anaokulu öğrencilerine sağlıklı beslenme konulu seminer verildi.

TOKİ Fatma Aliye Hanım Anaokulu'nda düzenlenen "Abur Cubura Hayır, Harekete Geç Mutlu Yaşa" konulu seminere, 60 öğrenci katıldı.

Diyetisyen Nazike Yuran, seminerde yaptığı konuşmada, "Okul öncesi dönem yetişkinlik için temel oluşturan pek çok alışkanlığın geliştirildiği bir dönemdir. Bu dönemde, yeterli ve dengeli beslenme kadar iyi geliştirilmiş sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek de önemlidir." dedi.

"Küçüklüklerinde doğru alışkanlıklar edinememiş bireylerin yetişkinlik dönemlerinde bu alışkanlıklarından kurtulmaları çok zor olmaktadır" diyen Yuran, anaokulu dönemindeki çocuklar için kalsiyum ve demirin çok önemli olduğunu kaydetti.

Yuran, şöyle konuştu:

"Kalsiyum ve demiri yeterli miktarda sağlayan besinler diğer tüm mineralleri de sağlarlar. Kalsiyum yetersiz alınırsa çocuklarda büyüme geriliği ve raşitizm görülür. En iyi kalsiyum kaynakları, süt, peynir, yoğurt, fındık, fıstık gibi kuruyemişler ve yeşil yapraklı sebzelerdir. Çocuklar yeterli demir alamadıklarında demir yetmezliği anemisi oluşur. Demirden zengin besinler et, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, kuruyemişler, yağlı tohumlar, pekmez ve kuru meyvelerdir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Sağlıklı Beslenme Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement