Afyonkarahisar'daki Patlama - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'daki Patlama

Afyonkarahisar\'daki Patlama

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Mehmet Emin Çağun için Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Yukarı Sallıpınar köyünde taziye çadırı kuruldu.

07.09.2012 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Mehmet Emin Çağun için Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Yukarı Sallıpınar köyünde taziye çadırı kuruldu.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şener Şen, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, Müftü Vekili Abid Boz ve kurum amirleri, taziye çadırını ziyaret ederek, Çağun ailesine başsağlığı diledi.

Şehit ailesinin evinin yanına kurulan taziye çadırında, Müftü Vekili Abid Boz tarafından cuma namazı öncesi mevlit okutuldu.

Burada acılı aileye başsağlığı dileyen Kaymakam Ermiş, "Başka acılar ve üzüntüler olmasın, bütün temennimiz bu" ifadelerini kullandı.

Tarih boyunca başka ülkelerin gözünün Türkiye'de olduğunu belirten Ermiş,

"Tabi biz de birlik, beraberlik içerisinde yaşamak için ülkemizi korumak zorundayız. Bunun için zaman zaman şehit vereceğiz. Bunu da göze alıyoruz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz" dedi.

Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Mehmet Emin Çağun'un aslen Iğdırlı olduğunu anlatan Ermiş, şunları kaydetti:

"Askerimiz, ailesiyle beraber yaklaşık 20 yıldır Yukarı Sallıpınar köyümüzde ikamet ediyordu. Bu haberi alınca biz de şehidimizin ailesini ziyaret için buraya geldik. Burada muhtarlığımız tarafından taziye çadırı kuruldu. Kaymakamlık ve müftülüğümüz tarafından gerekli organizasyon yapıldı, Cuma namazından önce şehidimiz için Mevlit okutuldu. Tabi üzüntülüyüz bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz."

Devlet olarak her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını belirten Ermiş, "Bunu kendilerine ifade ettik. Şehit ailemizin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. Milletimizin başı sağ olsun. İnşallah bir daha böyle acı olaylar yaşamayız" diye konuştu.

-"Bu acıyı yaşayan bilir"-

Bu arada, taziye çadırının önünde fenalaşan şehidin kardeşi Adem Çağun'a, olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Kürtçe ağıtlar yakan şehit annesi Zeynep Çağun da komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Şehit Mehmet Çağun'un halasının oğlu Cihangir Akdeniz, 1998 ve 2010 yıllarında amcasının 2 oğlunun şehit olduğunu belirterek, "Bu 3'üncü şehidimiz. Artık başka anne, babalar ağlamasın. Artık bu acıyı kimse görmesin. Bu acıyı yaşayan bilir, yaşamayan umursamaz. İçine düşen ateşi sadece o bilir" diye konuştu.

Muhabir: Hüseyin Demirci/ Ayşe Yıldız/ Zekeriya Kaya

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'daki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement