Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

AK Parti Dazkırı İlçe Başkanı Turgay Erdoğdu, ilçenin can damarı durumunda olan esnafa destek verilmesi gerektiğini söyledi.

11.09.2018 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Dazkırı İlçe Başkanı Turgay Erdoğdu, ilçenin can damarı durumunda olan esnafa destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Dazkırı AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri çarşı merkezinde bulunan esnafı ziyaret ederek, dert ve sorunlarını dinledi.

Erdoğdu, Dazkırılı esnafın kendileri açısından çok önemli olduğunu, esnafa gereken desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.

İlçede ahilik kültüründen gelen bir toplum olduğunu hatırlatan Erdoğdu, "Dazkırılı esnaflarımızı önemsiyoruz. Esnafımızın kalkınması ve daha iyi hizmet verebilmeleri için hükümetimiz tarafından çeşitli desteklemeler, krediler ve projeler var. Dazkırılı esnafımızın bu projelerden yararlanmasını istiyoruz." dedi.

Dinar'da yeni eğitim öğretim yılı başlıyor

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde 2017-2018 yeni eğitim öğretim sezonunun 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu şimdiden bütün öğrencilere başarılı olmalarını temenni ederek, çok çalışmaları uyarısında bulundu.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının çok verimli ve başarılı geçeceğine inandığını, bu uğurda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli bütün çalışmaları tamamladıklarını kaydeden Tahtaoğlu, şunları söyledi:

"Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçemizde, kasabalarımızda ve köylerimizde bulunan bütün okullarımızla yeni sezona hazırız. Dinar'ın genel anlamda eğitimde daha da başarılı olması adına eğitim öğretim sezonunda bütün gayret ve çabamızı sarf edeceğiz. Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi, nitelikli insan gücüdür. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizi, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için tüm imkanlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz."

Dinar'da ağaçlandırma çalışmaları

Dinar Orman İşletme Müdürlüğü, Dinar, Başmakçı, Dazkırı ve Evciler ilçelerinde 2 yılda 2 milyon sedir fidanı dikildiği bildirildi.

Dinar Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, yaptığı açıklamada, müdürlüğün, 2012 yılında kurulduğunu anlatarak, son 2 yılda 2 milyon fidanın toprakla buluştuğunu belirtti.

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimat ve destekleri ile dikilen fidanların boylarının, 80 santimetreye ulaştığını dile getiren Yalçın, şunları kaydetti:

"İlk olarak Dinar'a bağlı Çakıcı Orman Sahası ağaçlandırıldı. Çakıcı ağaçlandırma sahamız, 136 hektarlık bir arazi. 2017 yılında dikilen sedir fidanlarında, büyük gelişme var. Dinar Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Başmakçı, Evciler ve Dazkırı orman şefliklerimiz ile ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement