Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Başmakçı ilçesinde Türkiye'nin en fazla ekolojik gül yağı ve ürünlerini ihraç eden Gülcülük Kooperatifi Yönetim Kurulu, sezonun ilk toplantısını yaptı.

01.06.2011 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başmakçı ilçesinde Türkiye'nin en fazla ekolojik gül yağı ve ürünlerini ihraç eden Gülcülük Kooperatifi Yönetim Kurulu, sezonun ilk toplantısını yaptı.

Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dalgalı AA muhabirine yaptığı açıklamada, havanın yağışlı gitmesi nedeniyle sezonun geç başladığını belirterek, bu sezon 400 ton gül çiçeği ürün beklediklerini bildirdi.

Dalgalı, 600 ortağın 2 bin 500 dekar gül bahçesinden ürün aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Pazar sıkıntısı yok. Projeler arasında kooperatif adına önümüzdeki dönemde yeni araziler satın alıp gül dikimi yapacağız. Yılda 45 günlük bir mahsul alımı olduğu için üreticiler daha uzun süreli mahsule yöneliyor. Bu da üretim sıkıntısı doğuruyor. Üretimi teşvik etmek için piyasa üzerinde fiyatlar veriyoruz. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Genel Müdürlüğü kanalıyla gül bahçeleri için teşvik edici projeler hazırlanıyor. "

-BOLVADİN'DE EVDE SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ BAŞLADI

Bolvadin Dr. Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi yetkililerince, geçen nisan ayı içerisinde "Evde Sağlık Bakımının" projesinin vatandaşa en iyi şekilde sunulması amacıyla, hizmet alımı yoluyla özel donanımlı araç tahsisi yapıldı.

Başhekim Hüseyin Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların her ilden yeni tahsis edilen 444 38 33 nolu telefon hattını arayarak evde sağlık hizmetine başvurabileceklerini kaydetti.

Her ilden bu numara arandığında, o ildeki koordinasyon merkezinin düşeceğini belirten Atlı, şöyle konuştu:

"Vatandaşlar bu hattı arayabildiği gibi, aile hekimine veya hastaneye de başvurabilir. Bolvadin Devlet Hastanesinin aranması halinde halkımız 612 91 04 nolu telefonu arayarak evde sağlık bakımına ihtiyacı olan kişilerin bildirimini ve evde sağlık bakım hizmetiyle ilgili bilgi alabileceklerdir. "

-SİNANPAŞA'DA HAYVanCILIĞA DESTEK

Sinanpaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne sunulan Damızlık Süt İnekçiliği Projesinin onaylandığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, proje kapsamında, Kınık Köyünden 9 hak sahibine 18 adet, Çobanözü Köyünden 7 ve Çalışlar Köyünden 2 hak sahibine 18 adet olmak üzere toplam 36 adet holstein cinsi damızlık süt ineği verilecek.

Projenin toplam bedeli ise 286 bin TL olduğu kaydedildi. Projeyle Sinanpaşa ilçesinin temel geçim kaynaklarından olan hayvancılığın desteklenerek, fakir ve muhtaç ailelerin düzenli bir gelire kavuşması sağlanacak. Damızlık süt ineklerinin temini için en kısa sürede ihaleye çıkılarak, projenin gerçekleştirileceği öğrenildi.

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement