Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Ramazan ayı boyunca vatandaşları sahur vaktinde uyandıran davulcular, ilk bahşişlerini topladı.

23.08.2011 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Ramazan ayı boyunca vatandaşları sahur vaktinde uyandıran davulcular, ilk bahşişlerini topladı.

Çay Mahallesi, Bağkur Evleri, Tepekent ve Şirinevler Mahallesi'nden sorumlu Ramazan davulcuları, bahşiş toplamaya yeni başladıklarını, bunun ay sonuna kadar süreceğini söyledi.

Davulcular, "Esnaf ve vatandaş bizlerden ilgisini esirgemiyor. Yaptığımız iş zor, ancak severek yapmamız işin zorluğunu yok ediyor. Biz 3 ayrı grup olarak davul çalıyoruz. Mahalle sakinlerini rahatsız etmeden de bahşişlerimizi topluyoruz" dediler.

-BAYAT KÖY YOLLARI ASFALTLANIYOR

(FOTOĞRAFLI)

AfyonKARAHİSAR (A. A) ? 23. 08. 2011 - Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesine bağlı 4 köy yolunda asfalt çalışmalarının başladığı bildirildi.

Bayat Kaymakamı Fatih Kaya, AA muhabirine, Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla Akpınar, Çukurkuyu, İmralı ve Mallıca köy yollarının asfaltlama ihalelerinin tamamlandığını söyledi.

Asfalt ihaleleri tamamlanan 4 köyde müteahhitlerin çalışmalara başladığını ifade eden Kaya, "2011 yılı için 27 kilometre asfalt çalışması yapacağız. Böylece göreve geldiğimden bu güne kadar yaptığımız asfalt çalışması 60 kilometreyi bulacak" dedi.

Kaya, çalışmaların kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiği de bildirdi.

-İSCEHİSAR'DA PARK YAPIM ÇALIŞMALARI

(FOTOĞRAFLI)

İscehisar'daki Yukarıöz Parkı'nda çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Çibik, yaptığı konuşmada, İscehisar'ın özellikle altyapısını hızla tamamlamaya çalıştıklarını, bununla birlikte üstyapıya da önem verdiklerini kaydetti.

İlçenin en gözde piknik ve mesire alanı olan Yukarıöz Parkı'nda kilitli parke ve bordür çalışmalarına başladıklarını ifade eden Çibik, şöyle konuştu:

"Bundan sonra altyapısı biten caddelerin ve sokakların hemen üst yapısına geçeceğiz. Durumuna göre buraları ya asfaltlayacağız ya da parke taşı döşeyeceğiz. Parkın olduğu bölgede adeta çamur deryasına dönen bu yol kilitli parke taşıyla döşenince modern bir görünüme kavuşacak. "

Çibik, yeşil alanlara araçlarını park eden sürücüler için otopark yapım çalışmaları başlattıklarına da sözlerine ekledi.

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement