Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Kimse Yok Mu Derneği Sandıklı İyilik Noktası tarafından Selçik köyünde aşure dağıtıldı

14.11.2013 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kimse Yok mu Derneği Sandıklı İyilik Noktası tarafından Selçik köyünde aşure dağıtıldı.

Muharrem ayıyla birlikte Selçik Köyü Camisi'nde ikindi namazı öncesi mevlit okutuldu. Namaz sonrası 300'e yakın kişiye aşure dağıtımı yapıldı.

Sandıklı İyilik Noktası Temsilcisi İbrahim Demir, yaptığı konuşmada, dernek olarak tüm vatandaşları kucakladıklarını birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesini sağlamak için faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

-Sandıklı Kültür Evi tamamlandı

Sandıklı'da 2006 yılında yenileme çalışmalarına başlanılan Sandıklı Kültür Evi'nde çalışmalar tamamlandı.

Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından satın alınan ve yenilenme çalışmaları devam eden kültür evinin gerçekleştirilen çalışmalar tamamlanarak hizmete açıldı.

3 katlı binada ilk olarak güçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Maddi yetersizliklerden dolayı 2009 yılına kadar ara verilen çalışmalar, bazı iş adamları ve esnafların desteğiyle yeniden başladı. Evin yenilenme çalışmaları kapsamında yaklaşık 400 bin lira harcandığı öğrenildi.

Sandıklı İlçesi  Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ekrem Çavuş, yaptığı açıklamada, 1932 yılında inşa edilen ve erken Cumhuriyet dönemi mimari özelliklerine sahip, ahşap ve kerpiç malzeme kullanılarak yapılan binanın 2006 yılında dernekleri tarafnıdan satın alındığını anımsattı.

-Öğrencilerden Bolvadin Belediye Başkanı Kılçık'a, ziyaret

Bolvadin Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık'ı ziyaret etti.

Kılçık, ziyarette, Bolvadin'de 30 yıl eczacılık yaptığını Bolvadin'de yaşamanın ve belediye başkanlığı görevini üstlenmenin haklı gururunu yaşadığını söyledi.

Başarılarının en büyük nedeninin ilçenin sorunlarını yakından görerek çözüm üretmek olduğunu belirten Kılçık, en büyük desteği eğitime verdiklerini başta meslek yüksekokulu olmak üzere tüm okullara her türlü yardımı yaptıklarını kaydetti.

Öğrencilerde Bolvadin'de okumaktan mutlu olduklarını bildirdiler.

-Çay Barajı'nda kazı çalışmaları başladı

Devlet Su İşleri tarafından (DSİ) Çay ilçesine yapılacak baraj için kazı çalışmalarına başlandı.

Baraj inşaatını yerinde inceleyen Çay İlçe Belediye Başkanı Ali Yakut, yıllardır özlemle bekledikleri barajın tünel ve yol açma çalışmalarının başladığını belirtti.

Tarım arazilerinin sulanmasında büyük katkı sağlayacak barajın tamamlanmasından sonra ilçenin meyve üretiminde söz sahibi olacağını belirten Yakut, canlı hayvan pazarı ve tarımdan sonra hayvancılıkta da önemli bir aşama kaydettiklerini bildirdi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement