Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar\'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, ramazan ayının ruhun ve kalbin olduğu kadar bedinin de dinlendiği bir ay olduğunu belirtti.

24.05.2017 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, ramazan ayının ruhun ve kalbin olduğu kadar bedinin de dinlendiği bir ay olduğunu belirtti.

Yemenici, yaptığı yazılı açıklamada, cuma gecesi ramazan ayının oruca kalkılacağını hatırlattı.

Ramazan ayında sağlık açısından dikkat edilmesi gereken noktalara işaret eden Yemenici, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı sadece ruhumuzun, kalbimizin huzurlu bir nefes aldığı zaman dilimi değil, aynı zamanda bedenimizin de yeme içme perhizi ile dinlendiği bir aydır. Ramazan ayında özellikle iftarlarda aşırı ve hızlı yemek yenilmesi, ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkaran başlıca hatalara bir örnektir. Ayrıca oruç tutmak, sağlıklı insanların metabolizmasında çok önemli değişikliklere yol açmıyor olsa da eğer ki şeker hastalığı, karaciğer yetmezliği gibi kronik hastalıklarımız ya da hamilelik ve emziklilik gibi özel durumlarımız varsa o zaman uzman hekime danışılmadan oruç tutulmamalıdır çünkü bu tür kronik rahatsızlıkları olanların bedenlerine aşırı yüklenmesi, kalıcı ve ağır hasarlara yol açabilir."

- Gençlik merkezi gönüllüleri ilkokulu boyadı

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi gönüllüleri, merkeze bağlı Salar beldesinde ilkokulu boyadı.

Afyonkarahisar Gençlik Merkezinden yapılan açıklamada, gençlik merkezi tarafından hayata geçirilen "Merkezim Her Yerde Projesi" kapsamında Salar İlkokulunda etkinlik düzenlediği ve okulun boyandığı belirtildi.

Etkinlik kapsamında ayrıca Afyonkarahisar Gençlik Merkezi resim öğretmeni Pelin Yıldırım ile öğrenciler, okul bahçesinde oyun parkurları çizerken, gençlik merkezi gönüllü üyesi diyetisyen Merve Koza ise öğrencilere sağlıklı ve dengeli beslenme eğitimi verdi.

Gönüllü gençler tarafından okul öğrencilerine geleneksel çocuk oyunları öğretilirken, yarışmalar düzenlendi.

Genç Geri Dönüşüm Projesi kapsamında ÖSYM sınavlarında toplanan kalem setleri okul öğrencilerine dağıtılmak üzere Okul Müdürü Yakup Kadri Işıkcı'ya teslim edildi.

Okullardan 4 ton atık yağ toplandı

Afyonkarahisar Belediyesi Atıksu Arıtma Birliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen atık yağ toplama kampanyası ile okullardan 4 ton atık yağ toplandı.

Afyonkarahisar Belediyesinden yapılan açıklamada, evlerdeki kızartma yağlarının lavabolara dökülmesinin engellenmesi, atıksu ve çevre bilincinin oluşturulması amacı ile "Bitkisel Atık Yağlar Minik Eller Tarafından Toplanıyor" projesi Afyonkarahisar Belediyesi Atıksu Arıtma Birliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi.

2016-2017 eğitim öğretim döneminde kent merkezindeki 15 okula yerleştirilen atık yağ toplama kumbaralarında atık yağların toplanması için 11 bin öğrenciye bilgilendirme yapıldı.

15 okuldan 4 ton atık yağ toplandığı bildirilen açıklamada, atık yağ toplamada ilk üç dereceye giren okullara ve ilk üç dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verileceği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement