Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar\'dan Kısa Kısa

Sandıklı ilçesinde yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklara İnsanı Yardım Vakfı (İHH) tarafından bayramlık çeki hediye edildi.

12.06.2017 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sandıklı ilçesinde yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklara İnsanı Yardım Vakfı (İHH) tarafından bayramlık çeki hediye edildi.

İHH gönüllüleri ve Umut Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri tarafından belirlenen yetim ve ihtiyaç sahibi 200'ün üzerindeki çocuğa 100'er lira değerinde hediye çeki, Eğitim-Bir-Sen Sandıklı Şubesinde dağıtıldı.

İHH Afyonkarahisar Yetim Koordinatörü Yakup Saban, yaptığı açıklamada, "Bu yıl, yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi Afyonkarahisar merkez ve ilçelerde bin 700'ün üzerinde çocuğumuza 100 liralık bayramlık kıyafet hediye edip sevinçlerine ortak oluyoruz. Bizler biliyoruz ki yetimlerin sahibi Allah'tır." dedi.

Dinar'da köylerin alt ve üst yapı çalışmaları

Dinar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ilçeye bağlı köylerde alt yapı ve üst yapı çalışmalarına başladı.

Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Fevzi Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca 19 köyde köy içi yolu kilitli beton parke yapım ihalelerinin yapıldığını ve ihaleyi kazanan firma tarafından yapım işine başlandığını belirtti.

İlk aşamada 29 bin 800 metrekare parke ve 8 bin 900 metre bordür taşı döşeme işlemi yapılacağını kaydeden Şen, şunları söyledi:

"Yine Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca 1. Grup Al Yapı Tesisleri Yapım İşi ihalesi kapsamında ilçemiz köylerinden Yıprak Köyü içme suyu isale hattı yapım işi, Çürüklü köyü 50 metreküp kagir içme suyu deposu yapım işi, Yapağılı köyü içme suyu ve ilave kanalizasyon şebekesi, Doğanlı, Göçerli ve Yüksel Köyleri kanalizasyon şebekesi işleri yapılacaktır."

Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin de Köylere Hizmet Götürme Birliğinin bu konuda üzerine düşeni yaptığını, köylere ve köylü vatandaşlara en kaliteli hizmeti sunmak için çalıştıklarını belirtti.

Mantar zehirlenmelerine karşı uyarı

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Çağlayan, doğadan toplanarak tüketilen mantarların ölüme sonuçlanan zehirlenmelere neden olabildiği uyarısı yaptı.

Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Afyonkarahisar genelinde yağmurların ardından doğada mantarların kendini gösterdiğini belirtti.

Zehirli olan ve olmayan mantarların dış görünüşüne bakarak ayırt edilemeyeceğini dile getiren Çağlayan, bilinçsiz tüketilen mantarların çok kötü sonuçlara yol atığına işaret etti.

Çağlayan, yapısında zehirli madde bulunan mantarların yenmesi sonucu gelişen zehirlenmenin, organ yetmezlikleri, koma ve ölümle sonuçlanabilen ciddi bir zehirlenme olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Günlük hayatımızda oldukça sık tükettiğimiz kültür mantarında zehir yoktur ancak doğada yetişen mantarların bir sürü çeşidi vardır ve bunlardan kimisi oldukça zehirli türlerdir. Bu nedenle her mantarın vücudumuza farklı etkisi vardır. Kimi zehirli mantarlar sinir sistemimizi, kimi karaciğerimizi, kimi böbreklerimizi etkiler. Zehirlenme belirtilerinin ortaya çıkma süresine göre mantar zehirlenmeleri geç ya da erken belirtiler olarak ortaya çıkıyor. Bazı mantar türlerinde belirtilerin ortaya çıkması 1 saati bulurken, bazı mantar türlerinde ise zehirlenmenin ortaya çıkması 24 saat, hatta 5 günü bulabiliyor. Sinir sistemini olumsuz yönde etkileyen mantarlar, tansiyon düşüklüğü, göz bebeklerinde büyüme, bulanık görme ya da nefes darlığı gibi belirtilere neden olabiliyor. Karaciğere ve böbrekleri etkileyen türlerde ise durum organ nakline kadar ilerleyebiliyor."

Otobüs yolcusunda uyuşturucu ele geçirildi

Afyonkarahisar'da durdurulan bir yolcu otobüsündeki yolcunun üzerinde 10 gram bonzai ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Emirdağ ilçesi Beyören Köyü mevkisinde yapılan yol kontrol uygulamasında durdurulan bir yolcu otobüsünde kimlik kontrolü yapan jandarma ekipleri, hareketlerinden şüphelendiği bir kişinin üstünü aradı.

Yapılan aramada 10 gram bonzai bulundu.

Şüpheli gözaltına alınarak, jandarma komutanlığına götürüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement