Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve Derneğin Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan, şehit aileleri ve gazilere bayram ziyaretinde bulundu.

28.06.2017 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve Derneğin Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan, şehit aileleri ve gazilere bayram ziyaretinde bulundu.

Kumartaşlı ve Ceylan, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Duman köyünde ikamet eden şehit Muhammet Bayram'ın annesi Melek Bayram ile şehit Ramazan Ülkücü'nün Sütlaç köyünde yaşayan ailesine bayram ziyareti gerçekleştirdi.

Dazkırı ilçesine bağlı Darıca köyüne de giden Kumartaşlı ve Ceylan burada da gazi Caner Kaan'ı ziyaret ederek bayramını kutladı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şehit ve Gazi dernekleri olarak bizlere emanet edilen şehit aileleri ve gazilerimiz için gece gündüz çalışıyoruz. Aziz Türk Millet'i için canını feda etmiş, girdiği çatışma sonucunda kolu, bacağı kopmuş ya da çeşitli yerlerinden yaralanarak engelli bir duruma düşmüş olan gazilerimizi hiç bir zaman unutamayız. Ben köy muhtarlarından bir ricada bulunmak istiyorum. Köylerde bulunan şehit mezarlarımızın Türk bayraklarını yenisi ile değiştirelim."

Personel alımı yeterlilik sınavı

Afyonkarahisar Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılacak olan köpekli arama timleri yeterlilik sınavı başvuruları başladı.

AFAD Afyonkarahisar İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, köpekli arama timleri eğitim yeterlilik sınavı ve görev yeterlilik sınavlarının 2 Ekim 2017 tarihinde başlayacağı bildirildi.

Başvuruların 28 Haziran-27 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı belirtilen açıklamanın devamında şunlara yer verildi:

"Başvurular 28 Haziran-27 Temmuz tarihleri arasında Afyonkarahisar Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne başvuru formu ile birlikte yapılacaktır. Köpek eğitmeninin 18 yaşını doldurmuş olması, bir arama kurtarma ekibinin aktif üyesi olduğunu belgelemek veya gönüllülük esasına göre çalışılması, adli sicil kaydı olmadığına dair beyan, köpeğin 18 aylık olması, köpeğe ait çip numarasının olması, köpeğin aşılarının belgelenmesi, köpeğin kalça çıkığı olmadığına dair cerrahi ve ortopedi uzmanı veteriner hekim veya bir heyet tarafından rapor verilmiş olması, dişi köpekleri için 'Östrus Siklus'unun hangi döneminde olduğunu gösterir veteriner hekim raporunun ve doğum yaptı ise bilgisinin imza ile verilmesi gerekmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement