Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Dazkırı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından bu yılın 6 aylık döneminde, ihtiyaç sahiplerine 389 bin lira tutarında yardım yapıldığı bildirildi.

10.07.2017 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dazkırı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından bu yılın 6 aylık döneminde, ihtiyaç sahiplerine 389 bin lira tutarında yardım yapıldığı bildirildi.

Dazkırı Kaymakam Vekili Necdet Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, SDYV'nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara desteğini sürdürdüğünü dile getirdi.

İlçede bu yıl ocak-haziran döneminde 410 kişiye 116 bin 600 lira nakdi yardım yapıldığını belirten Uçar, şunları kaydetti:

"Aynı dönemde iki engelli vatandaşımıza engelli aracı alınarak hayata bağlanmaları sağlandı. Mübarek ramazan ayı içerisinde 190 aileye 50 bin 775 liralık ramazan yardımında bulunuldu. İhtiyaç sahibi ve engelli iki aileye toplamda 100 bin liralık barınma yardımı yapılarak ev sahibi olmaları çalışmaları devam etmektedir. 2017 yılı kış ayı içerisinde 124 aileye 1'er ton kömür yardımı yapıldı ve bu yardım için 10 bin 78 lira harcandı. İhtiyaç sahibi 637 kişiye 379 bin 665 lira nakdi yardım ve 124 kişiye 10 bin 78 ayni yardım olmak üzere toplamda yardım toplam miktarı 389 bin 743 lira olmuştur."

Dinar'da 15 kilometre orman yolu yapıldı

Dinar Orman İşletme Müdürlüğünün, 2017 yol yatırım programının kapsamında 15 kilometre orman içi yol yapımı gerçekleştirdiği bildirildi.

İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, 2017 yılı yol yatırım programının Dinar ve Başmakçı ilçelerinde toplam 15 kilometre olduğu bildirdi.

Yatırım programının tamamının gerçekleştirildiğini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Orman yolları, ormanların bakımı ve orman yangınları ile mücadele açısından çok büyük önemi vardır. Aynı zaman da orman içi köylerin ulaşım yolu olarak da kullandığı orman yolları mevcuttur. Bu çerçevede orman yolları ağının planları doğrultusunda tamamlanması ormanların korunması ve bakımı için büyük önem arz etmektedir. Son 3 yıldır orman yolu yapım işinin 15 ile 20 kilometre arasında bir ortalama ile yapılıyor. 2017 yılında Orman İşletme Müdürlüğü araç parkına dozerin eklenmesiyle birlikte 2018 yılından itibaren yeni yol yapımında dozerin katkısı olacak."

Evciler İdare Kurulu toplandı

Evciler ilçesinde İdare Kurulu Toplantısı yapıldı.

Evciler Kaymakamı Fatih Sayar başkanlığında kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıda, ilçenin genel durumu ortaya konularak, sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Kaymakam Sayar, ilçeyi en iyi şekilde geliştirebilmek ve vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek düşüncesiyle çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement