Afyonkarahisar Gözlerinde Kataraktla Doğan Muhammet İlaçlarına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Gözlerinde Kataraktla Doğan Muhammet İlaçlarına Kavuştu

Gözlerinde kataraktla doğan Muhammet ilaçlarına kavuştuAfyonkarahisar'da, anne karnında kaptığı enfeksiyon nedeniyle gözlerinde kataraktla doğan ve ameliyatla görme yetisini kazandıktan sonra ilaç tedavisine başlanan 8 aylık Muhammet Basri Efe Akçeşme'nin görme yetisini ve vücut...

21.01.2019 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gözlerinde kataraktla doğan Muhammet ilaçlarına kavuştu

Afyonkarahisar'da, anne karnında kaptığı enfeksiyon nedeniyle gözlerinde kataraktla doğan ve ameliyatla görme yetisini kazandıktan sonra ilaç tedavisine başlanan 8 aylık Muhammet Basri Efe Akçeşme'nin görme yetisini ve vücut fonksiyonlarını yitirmemesi için kullanması gereken ilaçlar yurt dışından getirtildi. Temin edilen 15 kutu ilaç Minik Muhammet'in ailesine teslim edildi.

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Konarı köyünde oturan Hasan (35) ve Gülbeyaz (36) Akçeşme çiftinin bebekleri Muhammet Basri Efe, 8 ay önce dünyaya geldi. Anne ve babanın 2 aylıkken kontrol için götürdüğü özel hastanede doktor, bebeğin gözlerinin tepki vermemesinden şüphelenerek, aileyi Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi'ne yönlendirdi. Üniversite hastanesinde yapılan muayenede bebeğin gözlerinde katarakt olduğu için göremediği belirlendi.

2 AYLIKKEN ANKARA'YA SEVK EDİLDİ

Doktorların Minik Muhammet'in tedavisinin Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde daha sağlıklı yapılabileceğini söylemesi üzerine aile, bebekleriyle Ankara'ya gitti. Buradaki hastanede yapılan tetkiklerde, katarakta neyin neden olduğuyla ilgili araştırma yapıldı. Araştırmanın ardından Gülbeyaz Akçeşme'nin, hamilelik döneminde hayvanlardan insana bulaşabilen 'toksoplazma' adlı parazit yüzünden enfeksiyon kaptığı belirlendi. Minik Muhammet'in de bu enfeksiyon nedeniyle gözlerinde katarakt oluştuğu ve göremediği tespit edildi. Her iki gözündeki katarakt ameliyatla alınan ve görme yetisini kazanan Muhammet'e, gözlerinin ışıktan korunması için lens kullandırıldı. Minik Muhammet'in vücudundaki enfeksiyonun atılması için de 1 yıl ilaç tedavisi yapılması gerektiği belirtildi. Bunun için Almanya'dan geçen yılın Eylül ayında parasının yarısını devlet, yarısını ailenin karşıladığı ve 3 ay kullanılabilecek kadar 3 ilaç getirildi.

İLAÇLAR BULUNDU

Aile, 4 çocuğundan en küçüğü olan Muhammet'in görme yetisini ve vücut fonksiyonlarını yitirmemesi için ilaç tedavisini sürdürürken, baba Hasan Akçeşme, geçen aralık ayında yeniden ilaç getirtilmesi için Türk Eczacıları Birliği'nin yurt dışından ilaç temin birimine başvurdu. İlaç, Almanya'daki firmadan kaynaklanan sorun nedeniyle getirilemedi. İlaç temininde yaşanan sıkıntılar yüzünden Muhammet bir süre ilaç kullanamazken, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in devreye girip, danışmanlarından birini özel olarak görevlendirmesi sonrası ilaçlar uzun uğraşlar sonucu bulundu.

15 KUTU İLAÇ BULUNDU

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi nüfusuna kayıtlı, Fransa'da eczacılık yapan İsmail ve Arzu Erdoğan çiftinin temin ettiği ilaçlar, Emirdağlı başka bir gurbetçi tarafından Türkiye'ye getirildi. Gurbetçinin Eskişehir'e getirdiği 10 kutu ilaç milletvekilinin danışmanı tarafından aldırıldı. Fransa'dan getirtilen ilaçların yanı sıra baba Hasan Akçeşme'nin başvurusu üzerine Türk Eczacıları Birliği tarafından da Almanya'dan 5 kutu ilaç getirtilebildi. Toplam 15 kutu ilaç Milletvekili İbrahim Yurdunuseven tarafından AFSÜ Hastanesi'nde tedavi gören Muhammet'in ailesine dün teslim edildi. 15 kutu ilacın Muhammet için 6 ay yeteceği belirtilirken, Fransa'daki eczacı çiftin 10 kutu daha ilaç temin ettiği, bu ilaçların da kısa süre içerisinde aileye gönderileceği kaydedildi.

10 KUTU DAHA İLAÇ GELECEK

Minik Muhammet'in ilaçlarına kavuşmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Milletvekili Yurdunuseven, ilaç temini konusunda destek olan Fransa'da eczacılık yapan Emirdağlı İsmail ile Arzu Erdoğan çiftine teşekkür etti. Hastaneye bu sefer mutlu bir şekilde geldiğini söyleyen Yurdunuseven, Biz insanlar genelde rahatsızlandığımız zaman hastaneye geliriz. Fakat ben buraya gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizler vasıtası ile haber edilen Minik Muhammet'in ilaçlarının takipçisi olacağımızı söylemiştik. Hükümetimizin bu ilacı getirteceğini de ifade etmiştik. Fakat bu ilacın üretilen fabrikada bir sıkıntıdan kaynaklanan temini konusunda problem vardı. Minik Muhammet'in ilaçsız kaldığı tüm dünyada seyredilmiş ve duyulmuş. Sağ olsun özellikle ismini zikretmek istiyorum. Fransa'da eczacılık yapan Emirdağlı hemşehrimiz İsmail Bey ve eşleri Arzu Hanım benimle irtibata geçti ve ilacı bulabileceklerini söylediler. Daha sonra arayıp, ilacı temin ettiklerini ve göndermek istediklerini söylediler. Özellikle burada Türk milletinin hassasiyet içerisinde ve yardımsever olduğunu görüyoruz. İsmail Bey ve Arzu Hanıma teşekkür ediyorum. Hatta beni tekrar arayarak güzel bir müjde verdiler. 10 kutu daha ilaç bulduklarını, ihtiyaç olduğunda göndermek istediklerini söylediler. Ayrıca hükümetimiz de bu sıkıntıyı çözerek 8 kutu daha gelecek. İnşallah hastalık bitinceye kadar ilaçlar temin edilecek. Vesile olan, Minik Muhammet'e destek olan, emek harcayan herkese teşekkür ediyorum dedi.

'ARTIK MUHAMMET'İM İYİLEŞECEK'

Baba Hasan Akçeşme de Milletvekili Yurdunuseven'e ilacın Türkiye'ye getirilmesinde gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti. Akçeşme, ayrıca Fransa'da yaşayan İsmail ve Arzu Erdoğan çiftine ve oğlu Muhammet'in yaşadığı ilaç sıkıntısını duyuran medya mensuplarına da teşekkür ederek, Artık Muhammet'im ilaçsız kalmayacak. İnşallah iyileşecek. Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven'e, hemşehrilerimize ve destek olan herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

Afyonkarahisar Gözlerinde Kataraktla Doğan Muhammet İlaçlarına Kavuştu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Gözlerinde Kataraktla Doğan Muhammet İlaçlarına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı
    11:23 Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 124 şüpheliyi yakaladığını açıkladı. Emniyet ve asayişin sağlanması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.

  • Erkenci karpuzda çiftçilerin zorlu mesaisi, ilk hasat Mayıs sonunda bekleniyor
    11:21 Erkenci karpuzda çiftçilerin zorlu mesaisi, ilk hasat Mayıs sonunda bekleniyor

    Hatay'ın Erzin ilçesinde sera yöntemiyle erken olgunlaşan karpuzda çapa mesaisi sürerken, erkenci üründe Mayıs sonunda hasat bekleniyor. Kumun avantajını kullanarak yetiştirilmeyen yerde karpuz yetiştiriliyor. Mayıs sonunda erkenci karpuzda hasadın başlayacağını belirten çiftçi İnce, karpuz fiyatlarının tarla ile market arasında farklılık gösterdiğini ifade etti.

  • Tokat Alpudere Köyünde Kadınlar İçin Dikiş Nakış Kursu Açıldı
    11:21 Tokat Alpudere Köyünde Kadınlar İçin Dikiş Nakış Kursu Açıldı

    Tokat'a 71 kilometre uzaklıkta bulunan Alpudere köyünde, telefon hattı çekmemesi nedeniyle kadınlar evde sıkılıyordu. Köy muhtarı, kaymakam ve ilçe halk eğitim merkezi ile görüşerek dikiş nakış kursu açılmasına karar verdi. Ev işlerini tamamlayan kadınlar, köy konağında açılan kursa katılarak vakitlerini değerlendiriyor. Kurs kapsamında, tahta baskılar ile kumaşları boyama, dikiş ve nakış gibi el işleri öğretiliyor. Kursiyerler, istedikleri her türlü ürünü geliştirme imkanı buluyor.

  • DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı
    11:21 DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Nevşehir'e 2 milyar 851 milyon 646 bin lira değerinde 59 tesis inşa ettiklerini bildirdi. Balta, ayrıca kente 3 baraj, 2 gölet ve 8 yeraltı depolaması inşa ederek 50,24 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştıklarını ve 4 içme suyu tesisi ile yaklaşık 155 bin 968 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan yıllık 5,14 milyon metreküp içme suyu temin ettiklerini belirtti. Ayrıca, 24 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, 24 yerleşim yeri ve 1200 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 6 taşkın koruma tesisinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Balta, ayrıca 6 HES Tesisi'nin işletmeye alındığını ve bu tesisler sayesinde yıllık 815 milyon lira katkı sağladıklarını ve 148 bin 750 hanenin enerji ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

  • Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor
    11:20 Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor

    Antalya'nın Kemer ilçesinde Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan adayı Rahman Şeker, turizm odaklı çalışacağını belirterek, deniz, kum ve güneş destinasyonunun yanı sıra tarih, kültür, doğa, sağlık ve spor turizminde ölü sezon dediğimiz kasım ile mart arasında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini söyledi. Şeker, ayrıca Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e geliş süresini kısaltmayı, doğal gaz getirerek kış sezonunda maliyeti azaltmayı ve alternatif turizm çeşitliliğini artırmayı hedeflediğini belirtti.

  • Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı
    11:19 Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı

    Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı şairlerinden Özdemir Asaf'ın 100. yaşı, Yapı Kredi Kültür Sanat'ta düzenlenen 'Yalnızlık Paylaşılmaz' etkinliğiyle kutlandı. Etkinlikte, Özdemir Asaf'ın kendi sesinden dinletilen şiirlerin yanı sıra, sanatçılar tarafından yazılan şiirler müzik eşliğinde seslendirildi.

  • Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada
    11:18 Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada

    Pınar Karşıyaka, bu sezon Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'den sonra en çok sayı üreten takım oldu. İzmir ekibi, 24 maçta 2 bin 118 sayı atarak, play-off mücadelesi için iyi bir konumda bulunuyor.


Advertisement