Afyonkarahisar "Öğrenme Şenliği" - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar "Öğrenme Şenliği"

Afyonkarahisar "Öğrenme Şenliği"

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentin sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerinin tanıtılması amacıyla etkinlik düzenlendi.

19.06.2014 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentin sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen "Öğrenme Şenliği" başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, Akarçay'da düzenlenen şenlikte, Türkiye'nin 2023 için büyük hedefler koyduğunu anımsattı.

Bunların arasında en önemlisinin en büyük 10 ekonomisi arasında yer almak olduğunu ifade eden Biçerli, şöyle konuştu:

"Kulağa çok hoş gelen, gönlümüzü okşayan bu hedefe varmanın yolu bana göre eğitimdir. Eğitimin sadece okullarda başlayan formal okul düzeniyle formal okul yıllarıyla sınırlı kalan bir faaliyet olmadığını hepimiz biliyoruz. Bizim medeniyetimizin köklerinde öğrenmenin beşikten mezara kadar olduğu zaten malumumuz. Ama biz kökümüzde var olan bu gerçeği ne var ki biraz zayıflatmışız. İşte öğrenme şenlikleri aslında geçen yıl Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün bu gerçekten yola çıktığı, toplumumuzda farkındalık oluşturmayı hedefleyen, öğrenen bireyden öğrenen topluma ulaşmamızda etkin bir araç olarak kullanmayı dizayn ettiğimiz bir uygulama. Bunu bir araç olarak dizayn ettik. Geçen yıl uygulamaya Eskişehir'de başladık Bursa ve Kocaeli'de devam ettik. Şunu gördük, halkımız bu öğrenme şenliğine yoğun ilgi gösterdi."

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye'ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirdiğini bildirdi.

Protokol konuşmaları işitme engelliler için işaret diline çevrildi.

Bugün başlayan şenlik, 3 gün sürecek. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar 'Öğrenme Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement