Afyonkarahisar Tedavi Edilen 3 Geyik ve 2 Leylek Kocaeli'ne Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Tedavi Edilen 3 Geyik ve 2 Leylek Kocaeli'ne Gönderildi

Tedavi edilen 3 geyik ve 2 leylek Kocaeli'ne gönderildiEskişehir'de 15 ay önce sulama kanalına düşen anne ve 2 yavru kızıl geyik ile Afyonkarahisar kırsalında yaralanan 2 leylek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde...

19.02.2019 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tedavi edilen 3 geyik ve 2 leylek Kocaeli'ne gönderildi

Eskişehir'de 15 ay önce sulama kanalına düşen anne ve 2 yavru kızıl geyik ile Afyonkarahisar kırsalında yaralanan 2 leylek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜREM) tedavi edildikten sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ormanya Doğal Yaşam Parkı'na gönderildi.

Eskişehir'de sulama kanalına düşen anne kızıl geyik ve yavru 2 geyik, Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü'nün imkanlarıyla kurtarılıp, AKÜREM'e getirildi. Tırnakları ve ayaklarında yürüyemeyecek kadar yara alan 3 hayvan merkezde 15 aydır tedavi altındaydı. Başarılı tedavi süreci geçiren hayvanlar bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne Ormanya Doğal Yaşam Parkı'na gönderildi. 3 kızıl geyik bundan sonraki hayatlarına Ormanya'da veteriner gözetiminde sürdürecek. Diğer yandan Afyonkarahisar kırsalında yara alan ve doğal hayatta yaşayamayacak olan 2 leylek de tedavilerinin ardından Ormanya'da yaşamlarını devam ettirecek.

'ORMANYA'DA İYİ BİR HAYAT SÜRECEKLER'

AKÜREM Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandır, 3 geyiğin başarılı bir tedavi süreci geçirdiğini söyledi. Kandır, Eskişehir'de 2017 Kasım ayında anne ve yavru geyik bir sulama kanalına düştü. Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü'nün imkanlarıyla kurtarıldılar. Sonrasında bizim merkeze iletildiler. Biz de burada sürece Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü'nün ekipleri, Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi'nin hocalarıyla hayvanların iyileşmesi için çalıştık. Tabii bu süreçte hayvanların tedavisi sırasında tırnak yapısında bozulmalar şekillendi. Çünkü parmak kayıpları da vardı. Şu an geldiğimiz haliyle tırnaklar oluştu, bozuk da olsa yere basabiliyorlar. Sadece 1 geyiğimizde biraz kayıp şekillendi. Protez yapmakla ilgili bir işleme gerek duymadık. Hem yaban hayvanlarına protez yapmanın zorluğu hem de ihtiyaç olmaması nedeniyle o şekilde bıraktık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ormanya Doğal Yaşam Parkı'na gönderiyoruz. Oradaki geniş alanlarda rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürecekler dedi.

'TAKİBİNİ YAPACAĞIZ'

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Nevzat Algan da gönderdikleri geyiklerin bundan sonraki durumlarını takip edeceklerini söyledi. Algan, Ayakları kırık olan bir anne geyik vardı, bir de yavrularımız. Bunların doğal olarak kendi hayatlarına dönmesi mümkün değildi. Doğal hayata götürülüp bırakılması halinde diğer yabani hayvanlara yem atılmış olur. Bu da bizim istemediğimiz bir durum. Şimdi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bir alan var. O alanda genişçe bir doğal alanımız var. Özellikle kızıl geyikler için. İnşallah orada karantina altına alacaklar. Biz de hocamızla birlikte takibini yapacağız. İlk etapta tırnak bakımları yapılacak. Ondan sonraki tedavileri devam edecek. Daha sonra diğer geyiklerle aynı ortamda kalması sağlanacak diye konuştu.

Diğer yandan Algan, Afyonkarahisar kırsalında yaralanan 2 leyleğin de geyiklerle beraber Ormanya'ya gönderildiğini söyledi.

Afyonkarahisar Tedavi Edilen 3 Geyik ve 2 Leylek Kocaeli\'ne Gönderildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Tedavi Edilen 3 Geyik ve 2 Leylek Kocaeli'ne Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement