Afyonkarahisarlı Pancar Üreticisi Fabrika Önünde Kuyruk Oluşturdu - Son Dakika
Ekonomi

Afyonkarahisarlı Pancar Üreticisi Fabrika Önünde Kuyruk Oluşturdu

Afyonkarahisarlı Pancar Üreticisi Fabrika Önünde Kuyruk Oluşturdu

AFYONKARAHİSAR'da arazilerinden söktükleri pancarları Afyon Şeker Fabrikası'na getiren üreticiler, başka ilden gelenlerin alınması nedeniyle kendi ürünlerinin alınmadığını iddia etti.

29.11.2018 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFYONKARAHİSAR'da arazilerinden söktükleri pancarları Afyon Şeker Fabrikası'na getiren üreticiler, başka ilden gelenlerin alınması nedeniyle kendi ürünlerinin alınmadığını iddia etti. Fabrika önünde saatlerce pancar teslim etmek için beklediklerini söyleyen üreticiler, sorunun çözülmesini istedi.

Çobanlar ilçesine bağlı Kocaöz beldesinde özelleştirilen Afyon Şeker Fabrikası'na ürün teslim etmek için gelen pancar üreticileri, fabrika önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Traktör, kamyon, TIR ve benzeri araçlarla getirdikleri pancarı fabrikaya vermek için saatlerce beklediklerini belirten üreticiler, bu duruma tepki gösterdi.

Üretici Mehmet Cambaz, Bolvadin ilçesinden traktörüne yüklediği pancarları fabrikaya teslim etmek için geldiğini anlatarak, sıra beklediğini ve uzun süre sonunda içeri girebildiğini anlattı.

Abdullah Tabanlı ise, "Pancarı almıyorlar. 150 ton pancar getirdim. İçeride bir sıkıntı var, almıyorlar bizi" dedi.

Mağdur olduklarını kaydededen üreticilerden Kasım Karaca ise, "Devlet çiftçisine sahip çıksın. Burada 15 ile 20 ton pancar verebilmek için günlerdir bekliyoruz. Bizim ömrümüzden gün çalınıyor" diye konuştu.

'ARIZA VAR DİYORLAR'

Çay ilçesinden pancar getiren Emir Ünal, dün sabah saatlerinde fabrikaya geldiklerini ve gece ancak perona araçlarını koyabildiklerini söyledi. Ünal, şöyle konuştu:

"İki gündür bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Başka bölgelerden TIR'larla pancar geliyor ve buradaki araçları almıyorlar. Biz o yüzden burada mağdur bekliyoruz. Konya tarafından gelen TIR'lara öncelik tanıyorlar. Yetkililere, 'Neden bizim pancarımızı değil de oradan gelen pancarı alıyorsunuz' diye sorduk. Onlar da 'Oradan pancar ihtiyacını karşılamak için onları mecbur almak zorundayız' diyor. İki gündür arıza ve elektrik sıkıntısı olduğunu söylüyorlar. Arıza iki gündür giderilmiyor. Doğru mu, değil mi onu da bilmiyoruz. Yağmurun altında bu sıkıntıyı yaşıyoruz."

'300 İLE 400 ARAÇ VARIZ'

Muhammed Akyol da Emirdağ'dan pancar getirdiğini belirtti. Akyol, "Konya Karapınar'dan gelenlere öncelik tanınıyor. Biz dışarıda, yol kenarlarında bekliyoruz. Yetkililer kotaları dolmayacağı için Karapınar'dan pancar aldıklarını söylüyor. Karapınar'dan gelen araçlar ne zaman biterse, bizi o zaman alacaklarmış. Biz burada 300 ile 400 araç varız. Ne zaman boşalacağı da belli değil. Şu karda kışta 4 gün de fabrikayı kapattılar, pazartesiye kadar" dedi.

'BU ÜRETİCİ HEPİMİZİN'

Fabrika önünde pancar teslim etmeyi bekleyen üreticileri ziyaret eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ise bir an önce bu sorunun çözüme kavuşturularak üreticinin rahat nefes alması gerektiğini kaydetti. Türkiye genelindeki 14 şeker fabrikası özelleştirilirken CHP olarak fabrikalara giderek eylem yaptıklarını hatırlatan Köksal, "Özelleştirmenin sonuçlarının ağır olacağını söyledik. Daha bir yılı bile doldurmadan bu ağır bedelleri hep beraber ödüyoruz. İşte buradaki üreticiler de mağdur. Bu üretici hepimizin. İnsanları canından bezdirirseniz, gelecek yıl pancar ekecek üretici bulamazsınız" diye konuştu.

- Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Afyonkarahisarlı Pancar Üreticisi Fabrika Önünde Kuyruk Oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.


Advertisement