Ağaçlar Kesilmesin' Diye 1400 İmza - Son Dakika
Güncel

Ağaçlar Kesilmesin' Diye 1400 İmza

Ağaçlar Kesilmesin\' Diye 1400 İmza

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, Altıeylül İlçesi'nde Kaya Avni Sağlıkçı Koşu Parkı'ndaki 100 kadar ağacı, 'Göl Park Projesi' kapsamında kökünden kesip, bir bölümünü de taşıması ile ilgili tartışmalar sürüyor.

13.05.2015 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, Altıeylül İlçesi'nde Kaya Avni Sağlıkçı Koşu Parkı'ndaki 100 kadar ağacı, 'Göl Park Projesi' kapsamında kökünden kesip, bir bölümünü de taşıması ile ilgili tartışmalar sürüyor. Mahalle sakinleri bugün Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale'yi ziyaret ederek, ağaçların kesilmemesi için topladıkları 1400 imzayı teslim etti. Kaymakam Gale, projenin Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu hatırlatıp, mahalle sakinlerine Başkan Uğur'la görüşmelerini önerdi.

Kaya Avni Sağlıkçı Koşu Parkı'ndaki 100 civarında ağacın kesilmesine ilk tepkiyi koyan ve ardından imza kampanyası başlatan Atatürk Mahallesi sakinlerinden Neslihan Tekeli, bugün bir grup arkadaşıyla Altıeylül Kaymakamlığı'na geldi. Tekeli ve arkadaşları Kaymakam Bayram Gale ile görüştü. Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Balıkesir Şube Başkanı Necdet Bayhan ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Necati Bilgetürk'ün de hazır bulunduğu görüşme basına kapalı yapıldı.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve tepkilere rağmen ağaçların kesilmesine ve sökülmesine devam edildiğini vurgulayan Tekeli, "Bugün mahalle halkı ve doğaseverlerin katkılarıyla topladığımız 1400 imzayı kaymakamımıza teslim ettik. Ağaç kesiminin durdurulmasını istedik. Kaymakam, bu projenin Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu, konuyu Vali beye, Başkan'a ileteceğini söyledi. Bizim de belediye yetkilileri ile görüşmemiz gerektiğini belirtti. Daha önce Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan bu konuda randevu istemiştik. Ancak henüz kabul edilmedi. Beklemedeyiz. Bir an önce Başkan Uğur'la görüşmek istiyoruz. Ağaçların oradan kesilmeden, sökülüp taşınmadan parkın yapılmasını istiyoruz" dedi.

'PROJE AĞAÇLARIN VARLIĞIYLA SÜRSÜN'

Bu kampanyanın arkasında herhangi bir kurumsal bir yapının olmadığını vurgulayan Tekeli, "Balıkesirliler yeşili seven ve koruyan insanlardır. Bizim dinimizde de 'Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin' der. O yüzden dikilen, büyüyen ağaçların yok edilmesinden yana değiliz. Projenin oradaki ağaçların varlığıyla devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Bugüne dek 100'e yakın ağacın kesildiğini hatırlatan Tekeli, "Dün akşam da 5 ağaç kırılmış, bu mevsimde yetişmiş ağaçların yeniden tutması büyük sorun, bu nedenle artık ağaç kesimine ve sökümüne de son verilmesini rica ediyoruz. Bu kampanyayı devam ettireceğiz, projenin takipçisi olacağız" diye konuştu.

'BU PROJELERDE GÖRÜŞ ALINMALI'

Park ve benzeri projelerin bölgede yaşayan insanların görüşünün alınarak, yeşil dokunun korunarak yapılması gerektiğini savunan TÜKODER Başkanı Necdet Bayhan, "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Göl Park Projesi'nde ise bu açıdan eksikler var. Bu eksiklerin giderilmesini umut ediyoruz" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağaçlar Kesilmesin' Diye 1400 İmza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement