Ağaçlı Belde Belediyesi Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Ağaçlı Belde Belediyesi Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Ağaçlı Belde Belediyesi Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Ağaçlı Belde Belediyesi, 3 yıl boyunca beldede yaptıkları çalışmalarla ilgili faaliyetlerini açıkladı.

11.09.2012 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağaçlı Belde Belediyesi, 3 yıl boyunca beldede yaptıkları çalışmalarla ilgili faaliyetlerini açıkladı. Faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Ağaçlı Belde Belediye Başkanı Metin Dinar, amaçlarının beldeyi olması gereken yere taşımak olduğunu söyledi.

Başkan Metin Dinar, beldede girilmedik cadde ve sokak bırakmak istemediklerini belirterek, belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra vatandaşların sorunlarıyla da ilgilenmek için mahalle mahalle dolaşarak toplantılar düzenlediklerini söyledi. Başkan Dinar, beldenin Eskiağaçlı, Kaynak ve Kale mahallelerinde yol düzenleme ve genişleme çalışması yaptıklarını, yolun çeşitli yerlerine 30 adet 1000'lik, 25 adet 600'lük ve 100 adet 300'lük buz boru döşediklerini aktardı.

Başkan Dinar, hizmetlerle ilgili olarak şunları söyledi:

"Üç mahallemizin çeşitli sokak ve caddelerinde bin 90 metre küp istinat duvarı yapılmıştır. Üç mahallemizin çeşitli sokak ve caddelerinde 12 bin 500 metrekare alana kilitli parke taşı döşenmiştir. Kaynak Mahallemize 30 metre uzunluğunda 3 metre genişlik ve yüksekliğinde menfez yapılarak dolgusu yapılmıştır. Beldemizin yeni içme suyu şebekesinin 2011 yılında kabulü yapılmış olup, halkın hizmetine sunulmuştur. Beldemizin halihazır haritası 2010 yılında yapılmış olup imar ve kanalizasyon projesi için çalışmalara başlanmıştır. Kaynak Mahallesi'nde eski su deposu ile yeni su deposuna içme suyu borusu çekildi, mahalle içerisinde 2 bin 100 metre içme suyu borusu döşendi. Kale Mahallemizde Belediye Halk Fırını yapıldı. Araç parkımıza 1 adet 2009 model 4x2 pikap, 2010 model kayıcı-yükleyici iş makinesi ve 2010 model 17 kişilik minibüs alınmıştır. 25 adet oturma bankları alınarak beldenin muhtelif yerlerine bırakıldı. 230 metrekare alana üç katlı yemekhane, kadın ve erkek taziye evi ve çok amaçlı kültür merkezi yapılmıştır. Taziye evleri inşaatı 2011 yılında bitirilmiş olup, halkın hizmetine sunulmuştur. Kültür merkezi inşaatına da devam edilmektedir, 2012 yılında halkın hizmetine sunulacaktır. Beldemize gelen yolun kenarlarına, mezarlıkların alanına 2 bin adet akasya, dut ve çam fidanları dikilerek her yıl bakımı ve sulaması yapıldı. Beldemizin Eskiağaçlı Mahallesi'nde basketbol ve voleybol sahası yapılarak halkın hizmetine sunulmuştur. Budkan Mezarlığı'nın etrafı çevrildi. Günlük rutin hizmetler, temizlik, içme suyu gibi hizmetlerin aksamadan yapılmasına devam edilmektedir. Belediyemiz kendi imkanları çerçevesinde belde sınırları içerisinde sivrisinek ve karasinekle mücadele için ilaçlama yapmaktadır. Düzenli olarak halk toplantıları yapılarak gerekli bilgilendirme yapılmaktadır." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağaçlı Belde Belediyesi Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement