Ağaoğlu İcra Kurulu Başkanlığına Önder Halisdemir Getirildi - Son Dakika
Güncel

Ağaoğlu İcra Kurulu Başkanlığına Önder Halisdemir Getirildi

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanlığına, Dr. Önder Halisdemir'in getirildiği belirtildi.

02.04.2015 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanlığına, Dr. Önder Halisdemir'in getirildiği belirtildi.

Ağaoğlu açıklamasına göre, Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanlığına, ocak ayında Aktifbank Genel Müdürlüğü'nden ayrılan Dr. Önder Halisdemir getirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, şirketlerinin kurumsallaşma yolunda bir süredir önemli adımlar attığını, bu doğrultuda bir İcra Kurulu oluşturduklarını anlattı.

İcra Kurulu Başkanlığına daha önce İstanbul Uluslararası Finans Merkezi gibi projelerde mesai yaptıkları Dr. Halisdemir'i getirdiklerini aktaran Ağaoğlu, şunları kaydetti:

"Önder Bey yakından tanıdığımız, iş yapma becerilerini beğendiğimiz bir yönetici. Yaratıcı iş fikirleri geliştirebilen, hesaplı risk almayı öngörebilen, girişimci bir kişiliği var. Bu yönüyle Önder Bey'i ben Ali Ağaoğlu'nun genç versiyonu olarak görüyorum. Türkiye'nin en yenilikçi, en güvenilir markalarından birine sahibiz. Şimdi yönetim katında gençleşerek, dinamizmimizi pekiştireceğiz. Önder Bey'in başarılarına yenilerini katacağına inanıyorum."

Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı ise "Önder Halisdemir daha önce müşterek proje çalışmalarımız olan çok değerli bir yöneticidir. Halisdemir'in deneyim ve yeteneklerinin yanında inovatif fikirleri ile de grubumuzun gücüne güç katacaktır.  Kendisinin İcra Kurulu Başkanı olarak bünyemize katılmasını kurumsallaşma yolunda attığımız önemli bir adım olarak değerlendiriyorum. Yeni görevini yürekten kutlar ve Ağaoğlu Şirketler Grubu'na hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

Önder Halisdemir ise Türkiye'nin en büyük gruplarından, on binlerce kişiye işveren, değer yaratan, faaliyet gösterdiği alanlarda birçok ilki gerçekleştirmiş, taahhütlerini her zaman tam olarak yerine getirmiş, mali bünyesi ve varlıkları çok kuvvetli olan Ağaoğlu Şirketler Grubu'nda İcra Kurulu Başkanı olarak göreve başlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu anlattı.

Bundan sonra ulusal ve uluslararası iş deneyimini, becerilerini ve enerjisini, Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun gelişimi ve bu sayede Türkiye'nin ve dünya için yeni değerler oluşturması için değerlendireceğini vurgulayan Halisdemir, şunları kaydetti:

"Birkaç ay evvel eski grubumdaki görevlerimden ayrılmam sonucunda ilgi ve önerilerini esirgemeyen, iş dünyasına da teşekkür ediyorum. Ağaoğlu Şirketler Grubu ile yola devam edeceğim. Ağaoğlu Şirketler Grubu ülkemizin en büyük yatırımcılarındandır. Gayrimenkul konusunda oluşturdukları daha çok biliniyor ancak enerji alanında, turizm ve madencilik sahalarında da çok önemli pozisyonları var. Ayrıca daha çok bir yatırım holdingine dönüşümde Sayın Ağaoğlu ile mutabık kaldık.

Grubun ana faaliyet konusu olan gayrimenkul alanının çeşitli disiplinlerinde de ülkemiz ve dünyada yapılacak çok iş geliştirilecek ve piyasaya derinlik sağlayacak çok enstrüman ve katacak çok değer var. Ali Ağaoğlu ülkemizin çok önemli bir değeridir. Kendisini uzun yıllardır tanır ve oluşturduğu değerleri herkes gibi takdir ederim. Ülkesini çok seven, çok çalışkan, içi dışı bir, taahhütlerine her şeyden daha fazla bağlı, gerçek bir hayırsever ve özgün bir kişiliktir. Halkımız da bunu görerek böyle bağrına basmıştır. Grup bünyesinde de çok kuvvetli ve iş geçmişi uzun yıllara dayanan bir insan kaynağı var. Hep beraber çok başarılı olacağımıza inanıyorum."

Önder Halisdemir

Önder Halisdemir, yönetici adayı olarak başladığı bankacılık yaşamında çeşitli bankalarda teftiş kurulu, şube, kurumsal ve bireysel kredi tahsis, perakende bankacılık, teknoloji bölümlerinde görev aldı, yöneticilik görevlerinde bulundu. Sırasıyla A Bank, Akbank, Vakıflar Bankası ve Aktifbank'ta görev yaptı. Güneş Sigorta ve Vakıf Emeklilik şirketlerinde yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. GYODER dahil olmak üzere çeşitli mesleki derneklerde kurucu veya yönetim kurulu üyesi olarak yer aldı.

Mortgage yasasının hazırlanmasında Türkiye Bankalar Birliği'ni temsilen çalışma komisyonu başkanı olarak aktif görev alan ve TBB tarafından plaketle ödüllendirilen Halisdemir, Wharton School'da Uluslararası Mortgage Sistemleri eğitimini ve Amerikan Bankalar Birliği sınavlarına katılarak da Mortgage Banker sertifikası aldı.

Halisdemir son olarak Aktif Bank'ta Genel Müdür ve banka iştiraklerinin Yönetim Kurulu Başkanlıkları görevlerinden 6 Ocak 2015 tarihi itibariyle istifa etti. 43 yaşında olan Halisdemir, Sermaye Piyasaları alanında yüksek lisans, Bankacılık ana bilim dalında doktora derecesine sahip.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağaoğlu İcra Kurulu Başkanlığına Önder Halisdemir Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement